Raak mij aan! Touch me!

Jeugd

Vanwege het coronavirus zijn alle Forumvestigingen tijdelijk gesloten. 

Op deze pagina vind je nu allemaal leuke tips om vanuit huis te blijven lezen, films te kijken of te oefenen met school. Veel plezier! 

E-books

De bibliotheek is helaas gesloten. Maar we hebben ook heel veel leuke E-books in de collectie. Dus pak je e-reader erbij, en download tot wel 10 E-books. Kun jij weer eventjes vooruit! 

E-books

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is nu drie weken lang gratis beschikbaar! Het is belangrijk om elke dag voor te lezen of zelf te lezen. De Voorleeshoek helpt je hiermee op weg.

Van 0 tot 10 jaar - gratis - je moet je alleen even aanmelden

De Voorleeshoek
De Voorleeshoek

Maak je eigen stripverhaal

Normaal gesproken geeft Dim de cursus Striptekenen en heeft hij inloop-uurtjes om je Tips & Trics te geven. In de coronatijden zal hij ervoor zorgen dat je je dagelijkse portie striptekenen niet hoeft te missen. Elke dag een nieuwe inspiratie tip zodat je straks zelf een tof stripverhaal gemaakt hebt! 

Aan de slag!
Maak je eigen stripverhaal

Anne Frank vlogt

Wat als Anne Frank voor haar 13e verjaardag een camera had gekregen in plaats van een dagboek? Met die gedachte maakte de Anne Frank Stichting de YouTube-serie het Anne Frank Videodagboek. Daarin schrijft Anne niet, maar vlogt ze over de periode in het Achterhuis. Elke dinsdag en donderdag staan er nieuwe volgs online. 

Fotocredits: copyright 2020 Anne Frank Stichting, fotograaf Ray van der Bas.

Bekijk de vlogs
Anne Frank vlogt

De luisterbieb

De luisterbieb heeft tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Instaleer de LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. Veel luisterplezier! 

Gratis - van 0 tot 18 jaar

De LuisterBieb
De luisterbieb

Vind leuke apps

Via Eduapps vind je heel veel verschillende leuke apps, gericht op kinderen. Via de zoekfunctie vind je heel gemakkelijk apps per doelgroep of per vak. De meeste zijn gratis te downloaden. 

Eduapp
Vind leuke apps

Schooltv

Voor Schooltv hebben het Nederlands Film Festival en NPO de handen ineen geslagen. Voor alle leeftijdscategorieën vind je hier gratis films die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. 

Voor alle leeftijden - gratis

Schooltv
Schooltv

De Corona's op vakantie

Elina Claeys schreef een leuk verhaaltje om (voor) te lezen als je met de kinderen over het coronavirus praat. 

Download PDF
De Corona's op vakantie

Thuis oefenen

Trainen voor de Citotoets

Bereid je voor op een Citotoets of eindtoets en oefen verder met wat je ook op school leert. 

Citotrainer
Trainen voor de Citotoets

Storyworld Lesfilm

Alle strips, games en animaties beginnen met een leeg vel papier. In het jongste en stoerste museum staat het maakproces centraal. Ook Storyworld is de komende weken gesloten, maar je leert alvast van alles over strips, games en animatie door onze eigen lesfilm!

Bekijk de film
Storyworld Lesfilm

Oefenen met Junior Einstein

Met Junior Einstein oefen je thuis met rekenen, taal, begrijpende lezen, aardrijkskunde, geschiedenis en nog veel meer. 

Gratis voor bibliotheekleden

Junior Einstein
Oefenen met Junior Einstein

Movies that Matter festival

Film laat jongeren andere, onbekende werelden zien, opent hun ogen voor andere culturen en meningen. Movies that Matter, heeft een prachtig aanbod via Picl! Hoef jij je thuis niet te vervelen. 

Bekijk aanbod op Picl
Movies that Matter festival

Lezen met Yoleo

Nu de scholen dicht zijn wordt het een uitdaging om kinderen voldoende te laten lezen. Yoleo kan daarbij helpen! Verdien jij de meeste leespunten?

Yoleo
Lezen met Yoleo

Scoor een boek, de thuiseditie

Sporten met Arjen Robben of moppen tappen met Jochem Myjer? Ga de strijd aan: in de klas én thuis! In de Scoor een Boek, de thuiseditie doet dit jaar het hele gezin mee. Voor elke opdracht die de gezinnen uitvoeren, scoren ze punten voor hun klas. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen. 

Meld je aan
Scoor een boek, de thuiseditie

De mooiste kinderfilms

Mis je onze films ook? Wij hebben de oplossing! Picl geeft je thuis toegang tot de films die je normaal bij het Forum op het grote doek zou zien. Je betaald per film, dus zonder abonnement. Zoek op "voor de hele familie" en je vindt o.a. De Grote Boze Vos, Mijn bijzonder rare week met Tess en De beroemde bereninvastie van Sicilie". Veel kijkplezier! 

De mooiste kinderfilms

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox >

Kinderen gratis lid! >

Kinderen gratis lid! >

Ontdek het Forum

Smartlab Smartlab

Smartlab

Bij ons is er altijd wat te maken en te doen!

Wonderland Wonderland

Wonderland

De meest speelse verdieping van het Forum!

Medialab Medialab

Medialab

Ontdek alles rondom het maakproces van film en animatie.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on