Wonderland

Dé meest speelse afdeling van het Forum!

Voor alle kinderen van 0 tot 15 jaar is er heel veel leuks te doen bij Wonderland. En omdat een kind van 6 andere interesses heeft dan een kind van 14, is Wonderland opgedeeld in verschillende secties.

3035

Eerste verdieping | 0 - 9 jaar

Bij binnenkomst val je gelijk met je neus in de boter. Dit deel van Wonderland staat boordevol leuke interactieve installaties geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Langs de wanden vind je de leukste boeken.

Zin om samen een boekje te lezen? Achterin zijn heel veel fijne zitplekken. Voor de allerkleinsten vind je hier de babyboeken, prentenboeken en de zoekboeken. Maar ook de A-collectie en de kinderenboeken in andere talen.

Zoeken in de collectie

Tweede verdieping | 9 - 15 jaar

De oudere kinderen nemen, na het ontdekken van de installaties bij de entree van Wonderland, de wokkeltrap naar boven. Zoek je lievelingsboek uit en kom lekker chillen in het hangnet!

In het achterste gedeelte staat een grote tafel waar je je vermaakt met kleine robotjes, technische snufjes en veel meer leuks. Je vindt hier ook allerlei informatieve boeken en het makkelijk lezen plein.

Tekeningen rondom de wokkeltrap

Interactieve installaties | vanaf 6 jaar

Gelijk bij het begin van Wonderland stuit je op een serie interactieve spellen en installaties. Hier maak je op een speelse manier kennis met het verhaal zowel in woord als in beeld. Kom een stop-motionfilmpje maken of maak je eigen verhaal in de Virtuele Boekenkast. Daarnaast zijn er heel veel leuke maakplekken waar je lekker creatief aan de slag kunt.

De Virtuele Boekenkast | vanaf 6 jaar

Stel je eens voor dat je in de wereld van een boek kunt stappen en daar zelf mee aan de slag gaat. Of nog gekker, dat je boeken met elkaar kunt combineren. Een wereld die je alleen of met andere kinderen maakt. Boeken komen op een interactieve manier tot leven!

Meer over de Virtuele Boekenkast

Lid worden >

Lid worden >

Ontdek het Forum

Klik virtueel door het Forum heen en ontdek waar je straks moet zijn voor de installaties, het chillnet of de Virtuele Boekenkast in Wonderland!

Ontdek het Forum

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on