Raak mij aan! Touch me!

Ons gebouw

Het Amsterdamse NL Architects tekende het Forumgebouw. Hun ontwerp werd in 2007 door zowel Groningers als de vakjury gekozen uit zeven ontwerpen van internationale architectenbureaus.

Het opvallende gebouw, dat met zijn scherpe lijnen als een moderne monolith afsteekt tegen de historische binnenstad, is 45 meter hoog, telt tien verdiepingen én een dakterras. Het gebouw bestaat uit twee 'torens', een west- en een oosttoren, die kriskras verbonden worden door roltrappen.

2531

Beide torens hebben dichte delen en open pleinen. In de dichte delen vind je de expozalen, filmzalen, de multifunctionele zaal en Storyworld. Voor programma in deze ruimtes betaal je entree. De open pleinen, grenzend aan het atrium, zijn vrij toegankelijk.

Interieur

Het interieur van het Forum is afkomstig van verschillende bureaus. De basis is van de hand van NL Architects, net als het ontwerp voor de entreehal, de expozalen, de multifunctionele zaal en de kantoren. Het architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser ontwierp de publiekstribune, de pleinen met de collectie van de bibliotheek, Wonderland, het Medialab en het Smartlab. De mensen van &Prast&Hooft zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de filmzalen en de foyer en het café bij de film. NorthernLight maakte het ontwerp voor Storyworld. 

Op 29 november 2019 opende het Forum de deuren voor het publiek.