Raak mij aan! Touch me!

Dit is het Forum

In hartje stad Groningen kun je zeven dagen per week bij het Forum terecht om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, materialen te lenen, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of gewoon voor een krantje en croissantje.

In de video hieronder leer je het Forum kennen in een notendop!

Wat we doen

In alles wat we doen - workshops, boeken, cursussen, films, festivals, events, exposities, kinderactiviteiten en nog heel veel meer - staan we stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zoveel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen!

Meer over ons programma
Wat we doen

Wie we zijn

Het Forum is een onafhankelijke stichting met ANBI-status. We zijn verantwoordelijk voor alle diensten, collectie en activiteiten in het spectaculaire gelijknamige gebouw dat eind 2019 is geopend en ook voor de openbare bibliotheken in de gemeente Groningen.

Er werken meer dan 100 mensen voor het Forum: op kantoor, op de werkvloer in het pand en bij onze acht Forumbibliotheken in de gemeente Groningen.

Lees meer over ons team
Wie we zijn

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen met het publiek streven wij naar het behoud van een schone omgeving en natuur.

Lees meer over ons MVO beleid
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

'A cultural masterpiece' - IFLA

Het Forum is een bijzonder gebouw waarin alle functies met elkaar verweven zijn. Dat maakt ons een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud en voor iedereen van ver weg en dichtbij. Dagelijks wordt het Forum dan ook door duizenden mensen bezocht.

'The new looking shopping mall that doesn't sell stuff' - The Guardian

'Groningen heeft er een piramide vol cultuur bij' - Trouw

'A cultural masterpiece' - IFLA