Expositie

AI: More Than Human

Vanaf december host het Forum de grote internationale expositie over kunstmatige intelligentie AI: More Than Human, in samenwerking met het Londense Barbican Centre.

"Technologically fascinating and visually diverting"
The Evening Standard 2811
"A reminder of the power art retains still, to translate complexity"
The Times 2812
"A thrilling vision of the future" British GQ 2810

Artificial Intelligence

Bijna dagelijks lees je berichten over deze ingrijpende technologische ontwikkeling die overal lijkt te zijn maar nergens te zien is.

AI: More Than Human biedt een uitgebreide inkijk in de nieuwe wereld met kunstmatige intelligentie. Welke impact heeft AI op ons leven? Wat betekent het om mens te zijn? Wat is bewustzijn? En hoe kunnen mens en machine samenwerken? Met een opwindende en interactieve tentoonstelling van de meest actuele, creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie wordt de spannende relatie tussen mens en technologie onderzocht.

De expositie laat zien hoe de wens om intelligentie te creëren al eeuwenlang bij de mens hoort en welke gevolgen deze uitvindingen hebben. Van de roots in het Japanse Shintoïsme, de computerexperimenten van Lady Lovelace in de 18de eeuw en de machine van Alan Turing in de jaren 40, tot de stand van kunstmatige intelligentie nu. In de expositie maak je

kennis met historische, technische, sociale en creatieve aspecten van artificial intelligence.

Nieuw, veelal interactief, werk van internationale kunstenaars, baanbrekende onderzoeksprojecten van bijvoorbeeld Deepmind, Google Jigsaw en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en werk van Hiroshi Ishiguro (de uitvinder die een robotversie van zichzelf maakte) schetsen samen een compleet en actueel beeld van de ontwikkelingen en mogelijkheden van AI.

Een van de absolute trekkers van de tentoonstelling wordt de interactieve, digitale installatie What a Loving, and Beautiful World van het mateloos populaire Japanse collectief teamLab.

AI: More Than Human
Internationale expositie over kunstmatige intelligentie
December 2019 - mei 2020

Abonneer je op de nieuwsbrief >

Abonneer je op de nieuwsbrief >

Exposities in het Forum

Met twee ruime expozalen kan het nieuwe Forum prikkelende tentoonstellingen programmeren; van internationale blockbusters tot kleinere exposities met lokale partners. Wat onze exposities met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het teken staan van populaire cultuur, technologie en actualiteit.

Ontdek het nieuwe Forum
Exposities in het Forum

Meer over het Forum

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on