Raak mij aan! Touch me!

Expositie

Bij het Forum bezoek je fascinerende exposities.

Met twee ruime expozalen, bereikbaar vanaf de vierde verdieping in het Forum, programmeren we prikkelende tentoonstellingen; van internationale blockbusters die de hele wereld over reizen tot kleinere exposities met lokale partners.

Wat onze exposities met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het teken staan van populaire cultuur, technologie en actualiteit.

Disney – Telling Timeless Stories

Van 22 april t/m 10 september 2023 betovert Disney het Forum met de magie van animatie. De bezoekers van de grote internationale tentoonstelling over Disney Animation Studios, Disney – Telling Timeless Stories, duiken in de betoverende wereld van Disney Animation en krijgen de unieke kans om het creatieve proces erachter te ontdekken.

Meer info en tickets
Disney – Telling Timeless Stories

Verwacht...

In de hoofdrol Chas Gerretsen

Vanaf 6 oktober 2023 is de eerste overzichtstentoonstelling van de wereldberoemde – in Groningen geboren – fotograaf Chas Gerretsen (1943) in het Forum te bezoeken. Gerretsen begon als oorlogsfotograaf in Azië en eindigde in Hollywood met het fotograferen van filmsterren. Als enige Nederlander heeft hij de Robert Capa Gold Medal ontvangen wegens uitzonderlijke moed. Deze tentoonstelling was eerder te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

In de hoofdrol Chas Gerretsen

Deze heb je gemist...

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

Van 30 juli 2022 tot en met 26 maart 2023 presenteerde het Forum dé internationale tentoonstelling die je meeneemt in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC superhelden en schurken. Dichter bij sommige van je favoriete DC-superhelden kwam je niet!

Meer over The Art of DC
The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

Game On - Experience 50 years of videogames

Forum Groningen presenteerde van 3 oktober 2021 tot en met 6 juni 2022 de grootste interactieve tentoonstelling over videogames, een show die wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden trok met meer dan 120 speelbare arcadekasten, hand helds en consoles.

Meer over Game On
Game On - Experience 50 years of videogames

The Art of Aardman - Shaun the Sheep and Friends

Van september 2020 tot en met augustus 2021 was (met de nodige onderbrekingen als gevolg van corona) de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends in het Forum te zien.

Meer over The Art of Aardman
The Art of Aardman - Shaun the Sheep and Friends

AI: More Than Human

In 2020 was de grote internationale expositie over kunstmatige intelligentie AI: More than Human, in samenwerking met het Londense Barbican Centre in het Forum te zien.

Meer info via Barbican Centre
AI: More Than Human

Blijf op de hoogte >

Blijf op de hoogte >

Wat vind je nog meer in het Forum?

Storyworld Storyworld

Storyworld

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games.

vrijdag 2 juni 10:00 tot 17:00
Film Film

Film

Ontdek de nieuwste premières.

Bieb en kiosk Bieb en kiosk

Bieb en kiosk

Door het hele Forum heen vind je onze collectie.

Stad Stad

Stad

Ontdek Groningen!