Raak mij aan! Touch me!

Het Nederlands museum voor strips, animatie en games

Illustratie Elsje © Hercules en Valkema

Bij Storyworld ontrafel je de geheimen van grote verhalenvertellers aan de hand van Nederlandse en internationale strips, animatie en games. Van begin tot eind. Want elke superheld en elke slechterik is ooit begonnen met een potloodstreep op een leeg vel papier. Bovendien is Storyworld een plek waar je zelf leert tekenen, animeren, gamen en programmeren!

Storyworld Spotlight

Bij Storyworld zetten we meerdere keren per jaar het werk van een bijzondere strip-, animatie- of gamemaker in de schijnwerpers onder de noemer Storyworld Spotlight. Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang tot deze presentatie in de laatste ruimte van het museum. Van 4 september t/m 24 oktober staat het werk van Stripschapprijswinnaar Gerben Valkema in de spotlights.

Tickets en toegang

Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig om Storyworld te bezoeken. We volgen hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Koop je tickets van te voren online. Kies in de kalender hieronder een dag en inlooptijd waarop je Storyworld wilt bezoeken en volg het bestelproces. Je kunt het museum in vanaf de starttijd tot de eindtijd op je ticket. En je kunt blijven zolang je wilt! Of in ieder geval tot sluitingstijd 18.00 uur.

De Museumkaart, de VriendenLoterij VIP-KAART en de Stadjerspas zijn geldig bij Storyworld!

Bekijk alle ticketprijzen en kortingstarieven

Tickets Storyworld

Andere datum
Kies een inlooptijd

Meer over Storyworld

Je vindt Storyworld op de zesde verdieping van Forum Groningen.

Van de kunst van het verhalen vertellen tot en met zelf een toffe stop-motion maken. Storyworld is van begin tot eind leuk voor jong én oud.

Meer leuks!

Storyworld presenteert: Barbara Stok

Storyworld presenteert: Barbara Stok

Masterclass over het maakproces van stripromans.

zaterdag 11 december 20:00 tot 21:30
Game On / Experience 50 years of videogames

Game On / Experience 50 years of videogames

De grootste interactieve tentoonstelling over videogames.

dinsdag 19 oktober 10:00 tot 10:30

Bedankt!

Storyworld wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het BPD Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuur Participatie.

Illustratie Sonic © SEGA