Raak mij aan! Touch me!

Storyworld Rondleiding

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games in het Forum.

Je kunt Storyworld bezoeken met je klas!

Hoe wordt een goed beeldverhaal opgebouwd? In het museum staat het maakproces centraal. Originele schetsen, storyboards en albumcovers van Nederlandse én internationale kunstenaars nemen je mee in de wereld van het beeldverhaal.

Neem een kijkje achter de schermen in een animatiestudio en ga zelf aan de slag met de verschillende interactieve installaties, waarbij je zelf ervaart hoe een goed beeldverhaal gemaakt wordt.

Spotlight: Aimée de Jongh

Een kijkje achter de schermen bij Aimée de Jongh. Zij wordt gezien als één van de grootste talenten van de Nederlandse stripwereld, die zich heeft ontwikkeld tot een internationaal bekende tekenaar en verhalenverteller. Naast graphic novels en strips maakt De Jongh ook cartoons, illustraties en animatiefilms. Van 8 juli tot en met 29 oktober staat het werk van deze creatieve duizendpoot centraal in Museum Storyworld in Forum Groningen. De presentatie in de Spotlightzaal geeft een kijkje achter de schermen en laat onder meer zien hoe ze te werk is gegaan voor Dagen van Zand, haar bekendste graphic novel die wereldwijd is bekroond met maar liefst vijftien prijzen. 

Lesfilm

Voorafgaand aan het museumbezoek ontvang je een link naar onze gratis online lesfilm. Hierin wordt in een paar minuten uitgelegd wat een beeldverhaal is en hoe makers te werk gaan. Dit is een leuke en makkelijke voorbereiding, die zorgt voor meer verdieping tijdens het bezoek. Bekijk hier de trailer! 

10873

Educatieve rondleiding

Bij een bezoek aan het museum wordt de klas in groepen van maximaal 15 leerlingen opgesplitst. Zij krijgen een interactieve educatieve rondleiding waarbij het maakproces van het beeldverhaal centraal staat. We zoomen in op de overeenkomsten en verschillen tussen strips, animatie en games. Uiteraard is er genoeg ruimte voor de leerlingen om zelf met de interactieve installaties aan de slag te gaan.

Workshops

Het is ook mogelijk om de rondleiding te combineren met een workshop Striptekenen of een Stop-motion workshop. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.

Expeditie Storyworld

Speciaal voor het museum is een educatieve game ontwikkeld. In deze game ga je samen met Robin op expeditie door verschillende werelden om uiteindelijk het Forum te redden van Draco, de vuurspugende draak.

Onderweg leer je van alles over het maakproces van strips, animatie en games. Beantwoord de quizvragen, ontdek de leukste weetjes, speel de mini-games én zet jouw eigen highscore neer!
De game is klassikaal en individueel te spelen.

Voor wieGroep 5 t/m 8
WanneerHele schooljaar mogelijk, boek minimaal 3 weken van te voren
WaarStoryworld, Forum Nieuwe Markt 1
Duur1 uur
Kosten€ 5,- per leerling
LeerdoelenFilmeducatie, creativiteit

 

Meld je aan

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >