Raak mij aan! Touch me!

Storyworld Rondleiding

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games in het Forum.

Je kunt Storyworld bezoeken met je klas!

Hoe wordt een goed beeldverhaal opgebouwd? In het museum staat het maakproces centraal. Originele schetsen, storyboards en albumcovers van Nederlandse én internationale kunstenaars nemen je mee in de wereld van het beeldverhaal.

Neem een kijkje achter de schermen in een animatiestudio en ga zelf aan de slag met de verschillende interactieve installaties, waarbij je zelf ervaart hoe een goed beeldverhaal gemaakt wordt.

Spotlight: Worlds of Rhemrev

Nederlandse decorontwerper Edwin Rhemrev heeft meegewerkt aan bekende animatiefilms als Minions 2: The Rise of Gru (2022), My Little Pony (2020), The Grinch (2018) en Despicable Me 3 (2017). In de rol van visual development artist verzint hij unieke werelden. Rhemrev is degene die elke locatie ontwerpt in de computer. Voor dit werk moet je technische vaardigheden beheersen, maar je fantasie in minstens zo belangrijk! Grote animatiestudio’s werken graag met Edwin Rhemrev, omdat hij over beide beschikt. In deze mini expositie zie je verschillende landschappen, gebouwen en wonderlijke transportmiddelen die hij ontworpen heeft. 

Lesfilm

Voorafgaand aan het museumbezoek ontvang je een link naar onze gratis online lesfilm. Hierin wordt in een paar minuten uitgelegd wat een beeldverhaal is en hoe makers te werk gaan. Dit is een leuke en makkelijke voorbereiding, die zorgt voor meer verdieping tijdens het bezoek. Bekijk hier de trailer! 

10873

Educatieve rondleiding

Bij een bezoek aan het museum wordt de klas opgesplitst in twee groepen. Zij krijgen een interactieve educatieve rondleiding waarbij het maakproces van het beeldverhaal centraal staat. We zoomen in op de overeenkomsten en verschillen tussen strips, animatie en games. Uiteraard is er genoeg ruimte voor de leerlingen om zelf met de interactieve installaties aan de slag te gaan.

Workshops

Het is ook mogelijk om de rondleiding te combineren met een workshop Striptekenen of een Stop-motion workshop. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.

Expeditie Storyworld

Speciaal voor het museum is een educatieve game ontwikkeld. In deze game ga je samen met Robin op expeditie door verschillende werelden om uiteindelijk het Forum te redden van Draco, de vuurspugende draak.

Onderweg leer je van alles over het maakproces van strips, animatie en games. Beantwoord de quizvragen, ontdek de leukste weetjes, speel de mini-games én zet jouw eigen highscore neer!
De game is klassikaal en individueel te spelen.

Voor wie Groep 5 t/m 8
Wanneer Hele schooljaar mogelijk, boek minimaal 3 weken van te voren
Waar Storyworld, Forum Nieuwe Markt 1
Duur 1 uur
Kosten € 5,- per leerling
Leerdoelen Filmeducatie, creativiteit

 

Meld je aan

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >