Raak mij aan! Touch me!

Storyworld Rondleiding

Je kunt Storyworld bezoeken met je klas!

Storyworld is hét Nederlands museum voor strips, animatie en games in het Forum.

Hoe wordt een goed beeldverhaal opgebouwd? In het museum staat het maakproces centraal. Originele schetsen, storyboards en albumcovers van Nederlandse én internationale kunstenaars nemen je mee in de wereld van het beeldverhaal. Neem een kijkje achter de schermen in een animatiestudio en ga zelf aan de slag met de verschillende interactieve installaties, waarbij je zelf ervaart hoe een goed beeldverhaal gemaakt wordt.

6677

Educatief bezoek

Bij een bezoek aan Storyworld ontdekken leerlingen aan de hand van originele schetsen hoe het maakproces van strips, animaties en games eruitziet. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om zelf aan de slag te gaan met de interactieve installaties in het museum. Het programma ziet er als volgt uit:

Educatieve inleiding + opdrachtkaarten (1 uur)

De leerlingen krijgen een korte rondleiding door Storyworld. Daarna deelt de rondleider verdiepende opdrachten uit. Deze worden aan het einde centraal nabesproken. 

Heb je aanvullende verzoeken over je bezoek? Geef dit aan in het boekingsformulier.

Workshops

Het is ook mogelijk om de rondleiding te combineren met een workshop Striptekenen of stop-motion animatie. De ene helft van de klas begint met een workshop, de andere helft met de rondleiding. Na een uur wisselen de groepen.

Voor wievmbo, havo, vwo, mbo, hbo
WanneerDatum in overleg, boek minimaal 3 weken van te voren
WaarStoryworld, Forum Groningen
Kosten€ 5,- per leerling / student
LeerdoelenBeeldgeletterdheid (creëren)

Meld je aan

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>