Raak mij aan! Touch me!

Workshop Striptekenen

In deze workshop gaan jouw leerlingen aan de slag met het maken van een strip tekening.

Wil je na een bezoek aan strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld in het Forum ook zelf aan de slag met de klas? Onder begeleiding van echte striptekenaars en professionele workshopdocenten gaan leerlingen zelf aan de slag in deze creatieve workshop. Ze leren hoe een strip is opgebouwd en wat handige trucjes zijn bij het tekenen. De workshop wordt aangepast aan het niveau en de ervaring van de leerlingen.

9896

De workshop wordt aangeboden in verschillende thema’s:

Karakter design
Deze creatieve workshop leert je in een uur de basis van het ontwerp van een eigen karakter. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat is de backstory van jouw karakter? En hoe geef je een karakter emoties? Leerlingen bouwen een karakter op uit simpele vormen en ontdekken dat je helemaal niet goed hoeft te kunnen tekenen om een goed karakter te ontwikkelen.

Superhelden
Leerlingen gaan aan de slag met het ontwerpen van hun eigen superheld of schurk. In een uur tijd ontwerpen zij de cover van hun eigen stripverhaal. 

Bommen Berend
2022 in het 350 jarig jubileum van Bommen Berend. De workshop sluit aan de bij verschillende educatieve activiteiten rondom Bommend Berend in Groningen. Leerlingen gaan aan de slag met historisch striptekenen. In een uur tijd tekenen zij een scène uit het verhaal van Bommen Berend.

Disney

Deze workshop sluit aan bij de expo Disney - Telling Timeless Stories. Leerlingen gaan zichzelf als Disney figuur tekenen.

De workshops zijn goed te combineren met een rondleiding door Storyworld of een rondleiding over de expo.

Voor wievmbo, havo, vwo, mbo
WanneerHele schooljaar mogelijk, boek minimaal 3 weken van te voren
WaarForum Groningen, Nieuwe Markt 1
Duur1 uur
Kosten€ 100,- per workshop | maximaal 15 deelnemers / €5,00 per leerling gecombineerd met een bezoek aan Storyworld 
LeerdoelenBeeldgeletterdheid, creativiteit

Aanmelden workshop