Raak mij aan! Touch me!
The Art of DC - The Dawn of Super Heroes
jul 2022 t/m 26 mrt 2023

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

Dé tentoonstelling die je meeneemt in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC helden en schurken. 

Van 30 juli tot en met 26 maart 2023 was de grote internationale tentoonstelling The Art of DC - The Dawn of Super Heroes te zien in Forum Groningen. Dit was je kans om geweldige props als de Batmobile in het echt te bewonderen. Dichterbij je DC-superhelden kom je niet! 

 

Batmobile, Jack Nicholsons Jokerpak en Christopher Reeve’s Superman cape 

The Art of DC bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 art works van DC's beroemdste superhelden én schurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews. Zo zie je de ruim drie meter grote Bat Pod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan, de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, het Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter's iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70. 

Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms. 

Wat was er te zien en te doen?

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes is een unieke tentoonstelling die de geschiedenis en mythologische kracht van klassieke superhelden eert. Personages en verhalen die al vele generaties tot de verbeeldingen spreken, waar vele beroemde regisseurs hun tanden in zetten, zijn een vast onderdeel van de populaire cultuur geworden. De tentoonstelling was eerder te zien in Parijs, waar hij tot stand kwam, Londen, Abu Dhabi, Lödz (Polen), Hong Kong en in vier opeenvolgende steden in Japan (Tokyo, Fukuoka, Osaka en Nagoya). Na het bezoek aan Groningen is de tentoonstelling niet meer in Europa te zien. 

© Foto's door Marleen Annema

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >