Raak mij aan! Touch me!
AI - More Than Human
dec 2019 t/m aug 2020

AI - More Than Human

Dé expo over mens en kunstmatige intelligentie

De tentoonstelling AI: More than Human was te zien 7 dec 2019 t/m 16 aug 2020. Bijna dagelijks lees je erover: kunstmatige intelligentie of artificial intelligence (AI). De technologische ontwikkeling die ingrijpt in alle facetten van ons bestaan, maar zelf ongrijpbaar lijkt. Wat is AI precies? Gaat het ons leven echt op de kop zetten? AI helpt ons onszelf beter te begrijpen, maar werpt ook nieuwe, complexe en fundamentele vragen op. Wat is een mens? Wat is een machine? Wat is intelligentie? Wat is bewustzijn? 

Wat was er te zien en doen?

Voor AI: More than Human, de eerste expositie in Forum Groningen, zijn we de hele wereld rond gegaan om de beste antwoorden van dit moment bij elkaar te brengen. Aan de hand van installaties, kunstwerken en objecten krijgt de bezoeker de kans om zelf op interactieve en speelse wijze de antwoorden te vinden. En ook al is er niet overal een pasklaar antwoord op, we hopen dat het inspireert en aanzet tot discussie, verwondering en reflectie. 

De expositie is een co-productie met het Londense Barbican Centre, de gerenommeerde makers van succesvolle exposities, zoals Into the Unknown, Digital Revolution en Game On.

© Foto's zijn gemaakt door G2K

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >