Raak mij aan! Touch me!

Filmhub Noord

Filmhub Noord leert kinderen en jongeren ‘film spreken’. Filmeducatie draagt bij aan het kritisch en bewust leren kijken en maken van film en beeldtaal.

7385

Leer leerlingen over de kracht en pracht van film!

Kinderen van nu omringen zich met film. Maar verstaan zij de taal van film voldoende? Filmeducatie helpt leerlingen om bewuster naar bewegende beelden te kijken. Als verbindend knooppunt staat Filmhub Noord klaar voor het primair en voortgezet onderwijs, filmdocenten, filmfestivals, filmtheaters, lerarenopleiders en instellingen voor kunst en cultuur in Drenthe, Friesland en Groningen.

Het netwerk

Filmhub Noord is een nauwe samenwerking tussen Stichting Kunst & Cultuur (K&C), Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat filmeducatie in het noorden een structurele plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgt. Daarvoor bouwen we aan een netwerk van partijen met hetzelfde doel voor ogen, werken we aan de deskundigheidsbevordering van leerkrachten en docenten en informeren en inspireren we gevraagd en ongevraagd. In elke provincie is ook een Proeftuin: een gelijkwaardige en onderzoekende samenwerking tussen het onderwijs, steuninstellingen en aanbieders van filmeducatie. Hierin beantwoorden we al doende de vraag van het onderwijs. Het eindresultaat is een aantal inspirerende onderwijsprogramma’s, overdraagbaar naar andere scholen, provincies en aanbieders.

Meer weten

Wil je meer weten over Filmhub Noord? Wil je bijdragen met kennis en kunde? Wil je meedenken of meeluisteren? Neem dan vooral contact op met Jolijn Peters, projectleider van Filmhub Noord.

Op zoek naar een filmdocent, filmworkshop of filmvoorstelling?

Op de interactieve kaart laten we zien wat er gebeurt op het gebied van filmeducatie in Groningen, Friesland en Drenthe. We bieden een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, steuninstellingen en meer.

Bekijk interactieve kaart
Op zoek naar een filmdocent, filmworkshop of filmvoorstelling?

Aanmelden nieuwsbrief >>

Aanmelden nieuwsbrief >>

Inspiratie door Filmhub Noord

Proeftuinen Proeftuinen

Proeftuinen

Jolijn, projectleider Filmhub Noord, over bewust filmkijken. 

Socha Duysker over de kracht van film Socha Duysker over de kracht van film

Socha Duysker over de kracht van film

Socha vertelt haar persoonlijke verhaal. 

Martin Koolhoven tipt Martin Koolhoven tipt

Martin Koolhoven tipt

Regisseur Martin Koolhoven tipt: films waarmee je kind filmtaal leert.