Raak mij aan! Touch me!

Een eendagsfestival helemaal in het teken van maken, van vindingrijkheid en van vernieuwing. Een feest van de creativiteit!

Bewonderen én mee-maken

Het Maakfestival is een bruisende markt in en rond het Forum waarop allerhande makers hun werk tonen of delen met het publiek. Je kunt bewonderen én mee-maken. Het Maakfestival biedt een podium aan makers die hun nieuwste of coolste project, experiment of vondst willen laten zien, aan andere makers en aan het rondwandelende publiek.

We richten de Nieuwe Markt (het plein bij het Forum), de begane grond en pleinen ín het Forum in met marktkraampjes voor makers. Digitaal, analoog, textiel, hout, 3D - de makers komen uit alle hoeken. Kom dus langs waaien en kijk je ogen uit, of laat je verleiden zelf aan de knutsel te gaan!

Agenda

Zaterdag 18 juni
11:00 tot 17:00
Forum Groningen Nieuwe Markt

Eerdere edities van het Maakfestival

Het Maakfestival is natuurlijk niet nieuw in Groningen. In 2011 was de eerste editie, nog onder de naam Maker Faire Groningen, op het Ebbingekwartierterrein en in de Machinefabriek van het NNT. Sindsdien heeft het festival een aantal keer plaatsgevonden, ook op de oude locatie van de stadsbibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Op 18 juni 2022 is het de eerste keer in het Forum en op de Nieuwe Markt.

Maar dan vind je dit ook leuk

Nog meer (mee)maken in het Forum? Dat kan!

Forum Green Market Forum Green Market

Forum Green Market

zaterdag 21 mei 12:00 tot 17:00
The Biggest Little Farm The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm

woensdag 8 juni 19:00 tot 20:42
Walk-in Smartlab Walk-in Smartlab

Walk-in Smartlab

zaterdag 21 mei 11:00 tot 17:00