Raak mij aan! Touch me!

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek van 30 september t/m 11 oktober gaan we terug in de tijd met het thema: En Toen?

6178

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Illustratie: Anna Stalinski

Kinderboekenweek Tour

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in onze filialen leuke (gratis) workshops voor kinderen. Kom op tijd, dan ben je zeker van een plek.

Activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Ontdek wat er te doen is

Locatie & data Tour

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Kinderboekenweek Tour.

Hotelentoen

Neem een koffer mee uit de mysterieuze hotellobby van ‘Hotelentoen’ en ontdek waar je reis naartoe gaat. Open de koffer in de bieb en ga alle aanwijzingen bij langs, waar ben je terecht gekomen?  Zie je een veldfles uit de oorlogstijd, de sokken van een held, stenen uit het stenen tijdperk? Aan de hand van doordenkertjes, attributen, kledingstukken, geheime brieven kun je ontdekken in de wereld van welk boek je bent beland.

Stickerspeurtocht

Op expeditie door de tijd. Doe mee met de stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten van Govert Schilling. Ga aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. En wist je dat Govert op 6 oktober in het Forum is? Hij komt vertellen over zijn nieuwe boek. 

Kijk in de tijd

Je kan meehelpen om het verleden vorm te geven in een grote kijkdoos. Elke wijk een tijd zodat we aan het eind van de week een mooi overzicht hebben van ons verleden. En jij speelt de hoofdrol!

Retrogames

En als je nog kennis wilt maken met games van vroeger, kun je de laatste dag van de tour spelen met Pacman of super Mario Bros! 

Alleen op zaterdag 10 oktober in Wonderland (Nieuwe Markt)

Misschien vind je dit ook leuk

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on