Raak mij aan! Touch me!

Hulp- en spreekuren

De laatste coronaregels in eenvoudige taal

Persconferentie 13 april

Belastingspreekuur op afspraak

Alle inwoners van de gemeente Groningen die graag hulp willen bij het doen van de belastingaangifte kunnen de komende weken elke donderdag tussen 13:00 - 17:00 uur op afspraak terecht bij studenten van WIJS in Forum Groningen aan de Nieuwe Markt. 

Belastingspreekuur op afspraak

Telefonisch spreekuur Donorregistratie

Heb je nog vragen over de donorwetgeving en het Donorregister? Bel dan tijdens het telefonisch spreekuur. We kunnen je uitleggen op welke manieren je jouw keuze kunt invullen. We bieden geen advies over het maken van een keuze.

Telefonisch spreekuur Donorregistratie

DigiD, wat kan je ermee?

Forum Groningen organiseert samen met de gemeente Groningen de cursus DigiD, wat kan je ermee? Overal moet je tegenwoordig formulieren invullen. Online natuurlijk ook. Of inloggen met je DigiD. Vind je het lastig, maar wil je het wel graag zelf doen? Dan is deze gratis cursus iets voor jou. Tijdens drie avonden leer je (coronaproef) hoe je dit zelf kunt doen. Geef je nu op voor één van de cursussen. 

DigiD, wat kan je ermee?

Digitaal inloopspreekuur

Bij het inloopspreekuur kun je terecht met vragen met betrekking tot computers, tablets, smartphones, e-books en e-readers. Een deskundige medewerker helpt je met alle vragen over de digitale wereld. Er zijn digitale inloopspreekuren in de Forumbibliotheken in Haren, Lewenborg, Hoogkerk en in het Forum aan de Nieuwe Markt.

Voor digitale vragen kun je ook bellen naar de gratis landelijke Digi- Hulplein 0800 1508.

Digitaal inloopspreekuur

Taalhuizen

Het Taalhuis is dé plek waar je leert lezen en schrijven.

Je vindt er bijvoorbeeld speciale leesboeken, oefenboeken en gratis taalcursussen. En er worden inloopspreekuren gehouden om te kijken welke hulp bij jou past.

De Taalhuizen vind je bij onze bibliotheken in Haren, Selwerd, Vinkhuizen, Lewenborg, Beijum en Ten Boer.

Taalhuizen

Dutch as a second language

Do you want to learn, practice and even improve your Dutch? Join one of the many courses 'Dutch language' on different levels, from beginning up to advanced. You will be introduced to the grammatical structure of the language and much attention is payed to practical skills like speaking and writing. The lessons are given by certified teachers.

Dutch as a second language

Online oefenen

Oefenen met DigiD

DigiD is voor veel mensen best ingewikkeld. Normaal gesproken kun je bij het Forum langs komen voor als je vragen tijdens een digitaa linloopspreekuur, dat kan helaas nu even niet. Wil je toch verder met je DigiD dan vind je hier hulp over het aanvragen, activeren en gebruiken van je DigiD. Succes! 

Oefenen DigiD
Oefenen met DigiD

Thuis online met SeniorWeb

Vanwege het coronavirus zitten we aan huis gekluiserd en is het niet meer zo makkelijk om je dierbaren te zien. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om ze te zien via je telefoon / tablet of computer. Weet je niet hoe dat werkt? SeniorWeb legt het je uit! Heb je een vraag? Dat kun je deze ook rechtstreeks mailen aan info@seniorwebgroningen.nl. 

Fotocredits:SeniorWeb

Uitleg via SeniorWeb
Thuis online met SeniorWeb

Oefenen met Klik & Tik

Wil je thuis oefenen met Klik & Tik, dat kan! Via de website oefenen.nl vind je veel handige oefeningen. Kies het niveau dat bij jou past en je kunt van start. Veel succes! 

Naar Klik & Tik
Oefenen met Klik & Tik

Oefenen met taal

Thuis oefenen met taal kan heel makkelijk vanuit huis met je eigen computer of tablet. Er zijn heel veel oefenprogramma's te vinden via oefenen.nl. Succes! 

Oefenen met Taal
Oefenen met taal

Oefenen met Nederlands

Als je bezig bent met het leren van de Nederlandse taal kun je hier op jouw niveau oefeningen doen, en leren voor je inburgerings of staatsexamen. Zet hem op! 

Oefenen
Oefenen met Nederlands

Online Taalhuis

De coördinatoren van het Taalhuis maken video's met oefeningen voor thuis. De oefeningen staan op YouTube en zullen de komende tijd regelmatig aangevuld worden. Op deze manier kunnen de deelnemers van de Taalhuizen online doorgaan met leren lezen en schrijven. 

De Taalhuiscoördinatoren houden ook telefonische spreekuren. Kijk voor meer informatie in de agenda.

Bekijk de video's
Online Taalhuis

De slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer, die je kan helpen het nieuws te begrijpen door uitleg te geven van o.a. moeilijke woorden. 

Nieuwslezer
De slimme nieuwslezer

Agenda hulp- en spreekuren >

Agenda hulp- en spreekuren >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on