Raak mij aan! Touch me!

Hulp- en spreekuren

Op deze pagina vind je alles over de hulp- en spreekuren bij het Forum. 

Agenda alle hulp- en spreekuren

Hulp bij digitale vaardigheden

Cursus digisterker Cursus digisterker

Cursus digisterker

Meld je aan voor de gratis cursus Digisteker.

dinsdag 6 oktober 19:00 tot 21:00
Klik & Tik Klik & Tik

Klik & Tik

Word handiger met de computer en internet. 

Digitaal inloopspreekuur

Bij het inloopspreekuur kun je terecht met vragen met betrekking tot computers, tablets, smartphones, e-books en e-readers. Een deskundige medewerker helpt je met alle vragen over de digitale wereld. Er zijn digitale inloopspreekuren in de Forumbibliotheken in Haren, Lewenborg en Hoogkerk.

Digitaal inloopspreekuur

Oefenen met DigiD

DigiD is voor veel mensen best ingewikkeld. Normaal gesproken kun je bij het Forum langs komen voor als je vragen tijdens een digitaa linloopspreekuur, dat kan helaas nu even niet. Wil je toch verder met je DigiD dan vind je hier hulp over het aanvragen, activeren en gebruiken van je DigiD. Succes! 

Oefenen DigiD
Oefenen met DigiD

Thuis online met SeniorWeb

Vanwege het coronavirus zitten we aan huis gekluiserd en is het niet meer zo makkelijk om je dierbaren te zien. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om ze te zien via je telefoon / tablet of computer. Weet je niet hoe dat werkt? SeniorWeb legt het je uit! Heb je een vraag? Dat kun je deze ook rechtstreeks mailen aan info@seniorwebgroningen.nl. 

Fotocredits:SeniorWeb

Uitleg via SeniorWeb
Thuis online met SeniorWeb

Oefenen met Klik & Tik

Wil je thuis oefenen met Klik & Tik, dat kan! Via de website oefenen.nl vind je veel handige oefeningen. Kies het niveau dat bij jou past en je kunt van start. Veel succes! 

Naar Klik & Tik
Oefenen met Klik & Tik

Dutch as a second language

Do you want to learn, practice and even improve your Dutch? Join one of the many courses 'Dutch language' on different levels, from beginning up to advanced. You will be introduced to the grammatical structure of the language and much attention is payed to practical skills like speaking and writing. The lessons are given by certified teachers.

Dutch as a second language

Oefenen met taal

Thuis oefenen met taal kan heel makkelijk vanuit huis met je eigen computer of tablet. Er zijn heel veel oefenprogramma's te vinden via oefenen.nl. Succes! 

Oefenen met Taal
Oefenen met taal

Oefenen met Nederlands

Als je bezig bent met het leren van de Nederlandse taal kun je hier op jouw niveau oefeningen doen, en leren voor je inburgerings of staatsexamen. Zet hem op! 

Oefenen
Oefenen met Nederlands

Online Taalhuis

De coördinatoren van het Taalhuis maken video's met oefeningen voor thuis. De oefeningen staan op YouTube en zullen de komende tijd regelmatig aangevuld worden. Op deze manier kunnen de deelnemers van de Taalhuizen online doorgaan met leren lezen en schrijven. 

De Taalhuiscoördinatoren houden ook telefonische spreekuren. Kijk voor meer informatie in de agenda.

Bekijk de video's
Online Taalhuis

Donorregister

Doneer jij je organen en weefsel? Of laat je het aan de nabestaanden over? De nieuwe donorwet is ingegaan endaarmee heb je een aantal keuzes. Doe je niets, dan geef je toestemming om je organen en weefsel te doneren. In de Forumbibliotheken kun je terecht voor meer informatie. Vanaf maart 2021 zullen er ook inloopspreekuren worden georganiseerd waar je terecht kunt met al je vragen. 

Meer informatie
Donorregister

JobOn - online trainingen

JobOn is er voor iedereen die opzoek is naar een nieuwe uitdaging. Tijdens de corona-maatregelen gaan de bijeenkomsten niet door, maar ze hebben wel een leuk aanbod met online trainingen. Zodat je kunt investeren in jezelf! 

Naar JobOn
JobOn - online trainingen

E-books

Als je het in deze tijden lastig vindt om naar de Forumbibliotheken te komen, dan bieden E-books en Luisterboeken een uitkomst. Je kunt ze makkelijk downloaden op de E-reader of tablet. Veel lees- en luisterplezier! 

E-books

Taalhuizen

Het Taalhuis is dé plek waar je leert lezen en schrijven.

Je vindt er bijvoorbeeld speciale leesboeken, oefenboeken en gratis taalcursussen. En er worden inloopspreekuren gehouden om te kijken welke hulp bij jou past.

De Taalhuizen vind je bij onze bibliotheken in Haren, Selwerd, Vinkhuizen, Lewenborg, Beijum en Ten Boer.

Tijdens de corona-sluiting zijn de Taalhuizen telefonisch te bereiken tijdens de spreekuren. Heb je een vraag? Bel gerust met de Taalhuiscoördinator!

Agenda
Taalhuizen

De slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer, die je kan helpen het nieuws te begrijpen door uitleg te geven van o.a. moeilijke woorden. 

Nieuwslezer
De slimme nieuwslezer

Lezen met een leesbeperking

Boek aan Huis >

Boek aan Huis >

Agenda hulp- en spreekuren >

Agenda hulp- en spreekuren >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on