Raak mij aan! Touch me!

Toegankelijkheid

Forumbibliotheken

Al onze bibliotheken zijn rolstoeltoegankelijk en hebben een invalidentoilet.

Vestigingen

Forum Groningen

Het Forum is voor iedereen zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Hierin werken we nauw samen met Toegankelijk Groningen, een project van de Stichting Zavie uit Groningen. En uiteraard voldoet het Forum aan alle eisen die wettelijk worden gesteld aan toegankelijkheid.

Kom je met een rolstoel?

Het hele gebouw is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. We hebben rekening gehouden met ruime draaicirkels en iedere verdieping is te bereiken met de lift. Je kunt ook naar het dakterras met de mindervalidenlift vanaf de tiende verdieping aan de oostzijde van het gebouw.

Onze (film)zalen zijn ook rolstoeltoegankelijk. Laat ons van te voren even dat je komt, dan kunnen we je zo goed mogelijk informeren: info@forum.nl.

Scootmobiel

Een scootmobiel is een vervoersmiddel voor buiten. Ze zijn te groot voor onze liften en de inrichting van onze pleinen. Op de begane grond kun je wel rondrijden met een scootmobiel. Wil je verder het Forum in, dan verzoeken we je om gebruik te maken van onze rolstoelen. Een kleinere, opklapbare scootmobiel past wel in de liften en wordt wel toegelaten.

Wil je weten of je het Forum kunt bezoeken of heb je hulp nodig, neem dan eerst contact met ons op.

Hulphond

Hulphonden zijn toegestaan in het Forum.

Mindervalidentoiletten

Er zijn zeven mindervalidentoiletten aanwezig op meerdere verdiepingen. Vraag bij de balie naar de sleutel van het mindervalidentoilet.

Omdat niet iedereen zelfstandig van binnenuit het toilet op slot kan draaien, valt de deur vanzelf in het slot. Je kunt de deur alleen van binnenuit openduwen.

Genderneutrale toiletten

Het Forum heeft geen genderneutrale toiletten. Je kunt gebruik maken van het toilet waar je je zelf het prettigst voelt.

Mocht je hier niets voor voelen en gebruik willen maken van de mindervalidentoiletten, dan is het wel noodzakelijk vooraf een sleutel te halen. Deze krijg je zonder opgaaf van reden.

Visueel gehandicapten

Als films uitgevoerd zijn met Audioscriptie, kun je de film met de app Earcatch volgen. We zullen dit van te voren bij desbetreffende films zo goed mogelijk aangeven.

Slechthorenden

In alle filmzalen en de Rabo Studio zaal is een Sennheiser infrarood audio zender met inductielussen, geschikt voor standaard gehoorapparaten. Iedereen die een eigen gehoorapparaat met een T-stand heeft kan dus bij ons terecht. En ben je je ontvanger vergeten, dan kun je er één van ons lenen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een koptelefoon voor mensen zonder een gehoorapparaat, maar die wel graag een koptelefoon willen gebruiken.

Meer weten?

Contact

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on