Toegankelijkheid

Film + Events, Hereplein 73

Er is een lift, alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet.

Zaal 3 en 4 hebben beide één rolstoelplek. Bel ons daarom tijdig, zodat we deze plek voor je kunnen reserveren en ervoor kunnen zorgen dat je bezoek zo plezierig mogelijk verloopt: 050 368 36 02.

Bibliotheken, gemeente Groningen

Al onze bibliotheken zijn rolstoeltoegankelijk en hebben een invalidentoilet.

Forum, Nieuwe Markt 1

We hebben ons nieuwe gebouw voor iedereen zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Hierin werken we nauw samen met Toegankelijk Groningen, een project van de Stichting Zavie uit Groningen.

Rolstoelvriendelijkheid

Het hele gebouw is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. We hebben rekening gehouden met ruime draaicirkels en iedere verdieping is te bereiken met de lift. Je kunt ook naar het dakterras met de mindervalidenlift vanaf de tiende verdieping aan de oostzijde van het gebouw.

Onze filmzalen zijn uiteraard ook rolstoeltoegankelijk en er zijn in elke zaal één of twee rolstoelplaatsen aanwezig.

Let op: het Forum is niet toegankelijk met een scootmobiel.

Mindervalidentoiletten

Er zijn zeven mindervalidentoiletten aanwezig op meerdere verdiepingen.

Visueel gehandicapten

Als films uitgevoerd zijn met Audioscriptie, kun je de film met de app Earcatch volgen. We zullen dit van te voren bij desbetreffende films zo goed mogelijk aangeven.

Slechthorenden

In alle filmzalen en de Rabo Studio zaal is een Sennheiser infrarood audio zender. Iedereen die een eigen infrarood gehoorapparaat heeft kan dus bij ons terecht. En ben je je ontvanger vergeten, dan kun je er één van ons lenen.

Meer weten?

Contact

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on