Raak mij aan! Touch me!

Toegankelijkheid

Forumbibliotheken

Al onze bibliotheken zijn rolstoeltoegankelijk en hebben een invalidentoilet.

Forum Groningen

Het Forum is voor iedereen zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Hierin werken we nauw samen met de werkgroep Toegankelijk Groningen. En uiteraard voldoet het Forum aan alle eisen die wettelijk worden gesteld aan toegankelijkheid.

Kom je met een rolstoel?

Het hele gebouw is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. We hebben rekening gehouden met ruime draaicirkels en iedere verdieping is te bereiken met de lift. Je kunt ook naar het dakterras met de gehandicaptenlift vanaf de tiende verdieping aan de oostzijde van het gebouw. 

Onze (film)zalen zijn ook rolstoeltoegankelijk. Rolstoelplekken moeten wel gereserveerd worden, dit kan via info@forum.nl. In Camera 1, 2 en 3 zit je met je rolstoel achterin de zaal. In de Rabo Studio en Camera 4 en 5 zit je voor in de zaal.

Toegang dakterras met gehandicaptenlift 

Je kunt op de 10e verdieping gebruikmaken van de gehandicaptenlift om het dakterras te bereiken.

Scootmobiel

De meeste scootmobiels zijn te groot voor onze liften en de inrichting van onze pleinen. Op de begane grond kun je wel rondrijden met een grotere scootmobiel. Wil je verder het Forum in, dan verzoeken we je om gebruik te maken van onze rolstoelen of de Forumscootmobiel als je eigen scootmobiel niet in onze liften past. Een kleinere of opklapbare scootmobiel past wel in de liften en wordt wel toegelaten.

Forumscootmobiel

Je kunt in het Forum gratis een Forumscootmobiel huren. Een reguliere scootmobiel is vaak te groot voor de liten en ruimtes tussen de boekenkasten. Daarom biedt het Forum de mogelijkheid een scooter te lenen. Het is niet nodig om een scootmobiel te reserveren, maar er is wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Welke dit zijn, is te lezen in het document onderaan deze pagina.
Wil je weten of je het Forum kunt bezoeken of heb je hulp nodig? Neem dan eerst contact met ons op. 

Hulphond

Hulphonden zijn toegestaan in het Forum.

Gehandicaptentoiletten

Er zijn zeven gehandicaptentoiletten aanwezig op meerdere verdiepingen. Vraag bij de balie naar de sleutel van het gehandicaptentoilet.
Omdat niet iedereen zelfstandig van binnenuit het toilet op slot kan draaien, valt de deur vanzelf in het slot. Je kunt de deur alleen van binnenuit openduwen.

Genderneutrale toiletten

Het Forum heeft geen genderneutrale toiletten. Je kunt gebruik maken van het toilet waar je je het prettigst voelt.
Mocht je hier niets voor voelen en gebruik willen maken van de gehandicaptentoiletten, dan kan dat ook. Het is dan wel noodzakelijk vooraf een sleutel te halen. Deze krijg je zonder opgaaf van reden.

Visueel gehandicapten

Als films uitgevoerd zijn met Audioscriptie, kun je de film met de app Earcatch volgen. We geven dit van te voren bij desbetreffende films zo goed mogelijk aan.

Slechthorenden

In alle filmzalen en de Rabo Studio zaal is een Sennheiser infrarood audiozender. Bij de balie kunnen mensen met een gehoorapparaat met T-stand een ontvanger met inductielus lenen. Mensen zonder een gehoorapparaat kunnen een ontvanger met koptelefoon lenen.

Parkeren in garage of fietsenkelder

Je kunt parkeergarage Forum contactloos in- en uit rijden. Daarvoor hoef je niet langs de betaalautomaat.

Meer weten?