Raak mij aan! Touch me!

Stad

Ontdek Groningen met de interactieve Stad.

Een bezoek aan Groningen begin je in het Forum. Met natuurlijk een fantastisch uitzicht over de stad, maar ook met verhalen die je meer leren over diezelfde stad. Bij de interactieve installatie Stad op het Expoplein ontdek je hoe Groningen is gegroeid, hoe de stad bruist, ontwikkelt en leeft.

Via projecties en een maquette van de binnenstad kom je alles te weten over de geschiedenis van Groningen, met bijzondere aandacht voor bijvoorbeeld het Gronings Ontzet en de bevrijding van Groningen. Ook kun je verhalen selecteren over Groningen als studentenstad, als fietsstad of over het culturele aanbod. Wil je bijvoorbeeld weten in welke wijken de jongste Groningers wonen? Dan kun je ook via een digitale kaart van de stad inzoomen op Groningen.

Stad werd gerealiseerd door G2K in opdracht van Forum Groningen en in samenwerking met de gemeente Groningen. Met grote dank aan Frans en Hansje Hazewinkel-Loos.

6870

Groningana

In het Forum op verdieping 4 oost (het expoplein) vind je onze collectie Groningana. Hier komt je alles te weten over de geschiedenis, demografie en cultuur van Groningen.

Groningana

Meer Made in Groningen

Beste Groninger Film Beste Groninger Film

Beste Groninger Film

Competitie Beste Groninger Film 2023

Made in Groningen Made in Groningen

Made in Groningen

Groningse creaties in het Forum.

VVV VVV

VVV

De Groningen Store