Nieuw Gronings schrijftalent

Jouw boek bij ons in de bibliotheek? Lever hem nu in en word misschien wel Gronings schrijftalent van het jaar!

Als schrijver wil je natuurlijk graag dat je boek gelezen wordt, het liefst door een groot publiek. En juist het vinden van een groot publiek, dát is nog niet zo gemakkelijk. Daarom hebben we 'Nieuw Gronings schrijftalent' in 2018 bedacht. Hiermee willen we schrijftalent uit Groningen helpen bij het vinden van heel veel lezers.

Hoe word jij ‘Nieuw Gronings schrijftalent’ van het jaar?

Je levert je boek in bij de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. Wij geven je boek een plekje in de speciale Nieuw-Gronings-Schrijftalent-kast. Bibliotheekleden kunnen je boek lenen en laten een beoordeling achter in het boek. Na een jaar kijken we welke titel het beste scoort volgens het lezerspubliek. Het best beoordeelde boek wint de titel ‘Nieuw Gronings schrijftalent’ 2019' én wordt opgenomen in ons reguliere bibliotheekaanbod*.

Voorwaarden

  • Je woont en/of werkt in Groningen en hebt een boek geschreven.
  • De titel mag in eigen beheer zijn uitgegeven, bijvoorbeeld bij Boekscout. De rechten moeten in ieder geval in jouw bezit zijn. De rechten mogen niet in bezit zijn van een uitgever.
  • Je mag meerdere titels inleveren.
  • Per titel mag je maximaal twee exemplaren in onze kast neerleggen.
  • De exemplaren hebben de vorm van een boek: ze hebben dus een kaft, paginanummering etc.
  • De exemplaren worden eigendom van het Groninger Forum.

Denk je in aanmerking te komen voor dit initiatief, lever je boek dan zo snel mogelijk in bij de Klantenservice van de Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18 onder vermelding van ‘Nieuw Gronings schrijftalent’, je telefoonnummer en mailadres. Er neemt dan iemand contact met je op om met je te bespreken of je boek in aanmerking komt. Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar: a.hillebrink@groningerforum.nl

* je boek wordt dan aangeboden aan alle bibliotheken in de gehele provincie Groningen

Winnaar Gronings Schrijftalent 2018

Frank de Bont is Gronings Schrijftalent 2018 met zijn boek 'Komt een dokter bij de koe'. Zijn boek is opgenomen in de collectie en is dus te leen in al onze bibliotheken.

Boek lenen
Winnaar Gronings Schrijftalent 2018

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on