Raak mij aan! Touch me!

Het leukste festival voor lezers en schrijvers

Het Grote Gebeuren komt er weer aan! En wel op zaterdag 9 november, bij het filmtheater van het Forum aan het Hereplein.

Van jong talent tot de gevestigde orde. Je kiest je eigen literaire menu van interviews, discussies, voordrachten en signeersessies. Kortom, een avondvullend programma met voor ieder wat wils!

Programa bekend:

  • Nino Haratischwili, de Georgische schrijfster van de bestseller Het Achtste Leven (voor Brilka).
  • Cees Nooteboom, één van de belangrijkste moderne Nederlandse schrijvers
  • Oek de Jong, over zijn nieuwe roman Zwarte Schuur
  • Een Groter Gebeuren: een voorstelling van Auke Hulst en Corrie van Binsbergen over klimaatverandering, het einde der tijden èn de liefde
  • Manon Uphoff, over haar roman Vallen is als Vliegen
  • Dorthe Nors, dé Deense schrijfster van dit moment

Kijk voor meer informatie en het hele programma op de website van Noordwoord >

Opening met Guus Kuijer: Genesis - a new beginning

Dit jaar openen we Het Grote Gebeuren in de Der Aa-kerk met een muziekvoorstelling van het Kamerorkest van het Noorden en Guus Kuijer als verteller. Lees meer >

Organisatie en locatie

Het Grote Gebeuren wordt georganiseerd door Noordwoord en Forum Groningen. Omdat de bibliotheek in november sluit en gaat verhuizen naar het nieuwe Forum, vindt Het Grote Gebeuren plaats bij het filmtheater van het Forum aan het Hereplein 73.

Tickets

Let op! Hieronder kun je in de voorverkoop apart tickets kopen voor Het Grote Gebeuren of alleen voor Genesis (de opening met Guus Kuijer). Maar een combiticket is uiteraard ook mogelijk. Die vind je helemaal onderaan.

Het Grote Gebeuren + Genesis € 25,-

Combitickets

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on