Raak mij aan! Touch me!

Het Grote Gebeuren is het leukste festival voor lezers en schrijvers dat voor de elfde keer op rij georganiseerd wordt door Forum Groningen en NOORDWOORD.

Verplaatst naar zaterdag 3 april en volledig online

Vanwege de lockdown en de beperkte capaciteit van de zalen, hebben we besloten om Het Grote Gebeuren volledig online te organiseren met een selectie uit het oorspronkelijk programma. Vanuit het Forum gaan we gesprekken met de auteurs livestreamen, daarnaast is er een interactief, literair randprogramma waarbij je online kunt aanschuiven.

Je koopt dus een ticket voor de livestream op zaterdag 3 april. Je kunt Het Grote Gebeuren niet op een later moment terugkijken.

Met Joost Oomen, Manon Uphoff, Jennifer Makumbi e.a.

Live vanuit het Forum streamen we op zaterdag 3 april vanaf 19.00 uur gesprekken met auteurs, daarnaast is er een interactief, literair randprogramma waarbij je online kunt aanschuiven.

In het programma is veel aandacht voor debutanten, zoals Pete Wu (De Bananengeneratie) en voormalig stadsdichter van Groningen Joost Oomen (Het Perenlied). We kijken met Marcel Möring en Manon Uphoff terug op het bijzondere oeuvre van de uit Winschoten afkomstige schrijfster Hermine de Graaf. Daarnaast is er veel aandacht voor Suriname met een programma rond de schrijver, activist en verzetsheld Anton de Kom (Wij slaven van Suriname) en een panelgesprek van schrijvers met Surinaamse roots: Johan Fretz, Raoul de Jong, Bodil de la Parra en Karin Amatmoekrim. Verder zijn er interviews en gesprekken met o.a. Marijke Schermer (Liefde, als dat het is) en de Brits-Oegandese schrijfster Jennifer Nansubuga Makumbi (Kintu).

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Het Grote Gebeuren.

Boekenlijst

De schrijvers die te gast war bij Het Grote Gebeuren hebben samen heel wat bij elkaar geschreven. Je kunt deze boeken lenen en lezen bij de Forumbibliotheken.

Boekenlijst

Misschien vind je dit ook leuk?

Expeditie geluk Expeditie geluk

Expeditie geluk

woensdag 19 mei 20:00 tot 22:00
Naked Lunch met Herman Brusselmans Naked Lunch met Herman Brusselmans

Naked Lunch met Herman Brusselmans

woensdag 16 juni 12:15 tot 13:15
Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

dinsdag 25 mei 20:00 tot 21:30

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Word lid van de Forumbibliotheken >

Word lid van de Forumbibliotheken >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on