Raak mij aan! Touch me!

Beste Groninger Film

Beste Groninger Film 2022

De competitie voor de Beste Groninger Film 2022

Beste Groninger Film 2022 competitie is van start gegaan! Deze competitie geeft aandacht aan de grote filmproductiviteit in de Groninger provincie. Het feestelijk prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 maart 2023 en is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor filmmakers. De prijsuitreiking is dan ook live te volgen is op OOG TV en Platform F.
 

Beste Groninger Film 2022

Prijzen

Ieder jaar worden door een vakjury in vier categorieën winnaars aangewezen. Bij deze negende editie van Beste Groninger Film presenteert Forum Groningen daarnaast ook een publieksprijs, waarbij het publiek van 1 t/m 24 maart 2023 via Platform F kan stemmen op zijn of haar  favoriete Groninger film. De publieksfavoriet wint de Deluxe filmzaal van het Forum voor een avond met vrienden en familie. De jury winnaars ontvangen een prijs van € 1000,- huurtegoed bij Bear Cinema Rentals en de winnaar van de OOG TV Talent Award ontvangt € 500,-.
 

Genomineerden

Filmmakers kunnen maximaal twee films inzenden om mee te dingen naar de prijs voor beste film in vier categorieën; fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award ( leeftijd 16- 24 jaar).
Uit alle inzendingen worden drie films per categorie genomineerd..

Als genomineerde maak je niet alleen kans op een prijs, maar krijg je ook de mogelijkheid je film uit te zenden op OOG TV en als je mee wilt dingen voor de publieksprijs op Platform F! Ook worden de genomineerden uitgenodigd voor De Filmclub 'Special', waar we nader kennis kunnen maken met de filmmakers en hun film.
 

(De bekendmaking genomineerden is begin februari 2023, houd deze pagina in de gaten voor de definitieve data!)
 

Films inzenden voor dinsdag 3 januari 2023

Voldoen je aan de onderstaande voorwaarden? Ga naar het aanmeldingsformulier en doe mee! 

Naar Formulier

Voorwaarden voor inzending

Om mee te doen aan de Beste Groninger Film competitie moeten de inzendingen voldoen aan de volgende voorwaarden:
1. Er kunnen maximaal twee films per regisseur worden ingezonden. 
2. De ingezonden film voor de categorieën fictiefilm, non-fictiefilm en opdrachtfilm/commercial is in 2022 voor het eerst te zien geweest op een openbaar platform (de bioscoop, festivals, Youtube/Vimeo). 
3. Regisseurs die inzenden voor de OOG TV Talent Award zijn niet jonger dan 16 en niet ouder dan 24 jaar en zijn geen oud-winnaar van deze award. Deze films hoeven nog geen openbare première in 2022 te hebben beleefd, maar ze zijn wel in 2022 geproduceerd. Verder gelden dezelfde voorwaarden als voor de overige categorieën. 
4. Alle inzendingen voldoen aan één van de volgende voorwaarden:
- De filmmaker woont in de provincie Groningen. Het maakt niet uit waar de film zich afspeelt.
- De filmmaker woonde in de provincie Groningen ten tijde van het productieproces (maar kan inmiddels elders wonen) en de film speelt zich af in Groningen.
- De film speelt zich af in Groningen en een groot deel van de crew en/of financiering is Gronings.

 

Winnaars Beste Groninger Film 2021

De winnaars van vorig jaar waren:
Beste opdrachtfilm:  Maartenscollege | Frank Boxman
Beste non- fictiefilm: IJswee | Okki Poortvliet
OOG TV Talent Award: Robbery Ft. Jongstunna - Nikey | Stefan Nuiver
Beste fictiefilm:  A Self-fulfilling Prophecy | Rosa Geertsma-Lackroy
Publieksprijs 2021:  De fantastische vliegwedstrijd | John Croezen
 

     

Meer Made in Groningen