Raak mij aan! Touch me!

Er zit muziek in je prentenboek! 

Op deze dag heten we de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders of verzorgers extra hartelijk welkom in het Forum. Samen met je baby, dreumes of peuter kun je ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn en ontdek je dat er op allerlei manieren muziek in (voorlezen) zit! 

Kom jij ook lekker zingen, swingen en muziek maken?

14378

Boekstartmarkt
Tips over boekjes en voorlezen voor de allerjongste kinderen. En wordt je kind gratis lid? Dan krijg je een BoekStartkoffertje cadeau. Op de markt is ook informatie over smaakontwikkeling bij baby's, draagdoeken, baby- en kindergebaren door Tamara Staring, muzieklessen van VRIJDAG en Bereslim over digitale prentenboeken.

Workshops

  • Kindermassage is een heerlijk moment van aandacht, rust, ontspanning en contact. Marjan Groeneveld leert je verschillende massagetechnieken en vaardigheden in combinatie met verhaaltjes, rijmpjes, liedjes en muziek. 
  • Muziek en bewegen is een half uur vol met muziek! We gaan samen met peuter en ouder bewegen, zingen en spelen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van kleine instrumentjes en andere attributen. 
  • Tijdens de workshop ‘Dansverhaal’ van Bij Spruit neemt Manja je al dansend mee door een muzikaal verhaal. Jonge kinderen maken kennis met verschillende soorten muziek en leren de mogelijkheden tot bewegen kennen. Dat kan hollen, stilstaan, stampen, rollen, draaien en zwaaien zijn. En alles wat daar tussenin zit.  
  • Er is groot nieuws op de boerderij! Alle dieren zijn in rep en roer! Er is een geitje geboren! Ben jij benieuwd naar dit avontuur? Kom dan naar de muzikale workshop van Chantal Brunt. We gaan luisteren naar het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’. Bij dit verhaal gaan we zingen, bewegen op muziek en spelen op muziekinstrumenten. Kom jij meedoen met dit muzikale avontuur? 

Kinderconcert
Het interactieve kinderconcertje De neus van haas is losjes geïnspireerd op het prentenboek 'De haas zonder neus' van Annabel Lammers. Dit prachtige boek is genomineerd voor de Zilveren Griffel in 2022. Het verhaal wordt verteld en gespeeld door Lauri Bruins en Nienke Zijlstra. 

Voorlezen
Bij de voorleestent leest Daan Reker, PABO-voorleeskampioen, de mooiste boekjes voor en daarbij maken we soms geluid of zingen een liedje. 

Verkleden, schminken en op de foto
Kom verkleed je als je favoriete boekfiguur, laat je schminken tot een mini-Nijntje, Kikker of Rupsje Nooitgenoeg en ga daarna op de foto voor het green screen!   

Ballonlientje
Ze maakt de allermooiste ballonnenfiguren en vertelt er altijd wat leuks bij… kom langs en ontdek het zelf!

Meet & Greet
Je kent vast de verhaaltjes over Nijntje en haar vriendjes. Tijdens BoekStartdag kun je met haar op de foto! 

Medialab
Kom je met ons muziekinstrumentjes maken?

Speeltafels
Lekker spelen met sensorisch spelmateriaal!

Kleintje Koffie special 
In de weken voor de BoekStartdag, ben je tijdens een speciale editie van Kleintje Koffie van harte welkom voor de workshop 'Er zit muziek in je prentenboek!' Samen met je baby, dreumes of peuter kun je ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn en ontdek je dat er op allerlei manieren muziek in (voorlezen) zit.

Maaike van Mizzemos geeft jou en je kleintje tips en je gaat samen aan de slag met het maken van geluidjes en muziek tijdens het voorlezen van het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden‘. 

Kom langs
14278

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor BoekStartdag.

Susanne Strasser, Berd Ruttenberg
Vos gaat een stukje rijden [Boek]
Ruth Brillens, Rik De Wulf
Pauwtje Pio samen lukt het wel [Boek]
Jurrit de Bode,
Zigzag muziek [Boek]
Mylo Freeman,
Prinses Arabella maakt muziek [Boek]
Matthew Forsythe, Marita Vermeulen
Pokko heeft een trommel [Boek]
Annabel Lammers, Hanneke Siemensma ; Berd Ruttenberg
De haas zonder neus [Boek]
Susanne Strasser, Berd Ruttenberg
Vos gaat een stukje rijden [Boek]
Annie M.G. Schmidt, ; Fiep Westendorp,
Pluk van de Petteflet [Boek]

Misschien vind je dit ook leuk

Kleintje Koffie (0+) Kleintje Koffie (0+)

Kleintje Koffie (0+)

vrijdag 8 december 10:00 tot 11:30

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >