Raak mij aan! Touch me!

Tijdens de BoekStartdag beleven de kleintjes en hun (groot)ouders een betoverende ochtend vol verhalen, prentenboekjes en beweging - een feest van taal en ontdekking!

Speciaal voor de jongste bezoekers van Forum Groningen én hun (groot)ouders of verzorgers organiseren we zaterdag 1 juni een ochtend vol verhalen, prentenboekjes en taal. BoekStartdag is voor de allerkleinsten (0+) En dit keer staat het in het teken van bewegen, want heel veel verhaaltjes nodigen daartoe uit. Dus beweeg lekker mee op deze feestelijke dag. Bekijk hieronder het programma.
 

BoekStart Buurtfeestjes tijdens Kleintje Koffie

Tijdens een speciale BoekStarteditie van Kleintje Koffie ben je in de maand mei in iedere Forumbibliotheek van harte uitgenodigd om onze BoekStart Buurtfeestjes bij te wonen.Bij het Boekstartfeestje in jouw buurt kun je leren hoe je met prentenboeken kunt dansen of beweegspelletjes kunt doen. Er zijn ook experts aanwezig, zoals een yogajuf, dansleraar en voedingsdeskundige, die tips geven over gezond leven voor jou en je kind. En natuurlijk kan je kind zich verkleden en laten schminken als boekfiguur. Kijk wanneer we bij jou in de buurt zijn via onderstaande button.

Agenda

Zaterdag 1 juni
10:00 tot 13:00
Wonderland

Voorstelling BoekStart: Het Kabouterboek (2+)

Leer echt alles over kabouters in deze muziekvoorstelling! Hoe klinkt het als ze zingen(vals!), hoe ruiken ze, hoe voelt een huisbeest aan? Marianne van Houten creëert de kabouterwereld op het podium en met een Heel Groot Kabouterboek neemt ze alle kijkers mee de fantasie in. Maar is het wel fantasie? 

Voorstelling BoekStart: Het Kabouterboek (2+)

Programma

Begane grond

Monkey Moves / doorlopend  
In onze beweegjungle draait het voor de allerkleinsten om spel, kleuren, de allereerste bewegingen, ballen, klimmen en klauteren. Met 4 apeleuke workshops 
10.30-10.50 en 12.00-12.20 voor 0-3-jarigen 
11.00-11.20 en 12.30-12.50 voor 4-6-jarigen
 

Cursus 1

Workshop: Beweeg- en dans / 10.15-10.45u & 11.00-11.30u 
Carina Kamps, van Personal Body Shape, is een ervaren professional als het gaat om bewegen en dansen met de jongste kinderen. Uiteraard mag zij niet ontbreken tijdens de BoekStartdag met een tweetal workshops in de ochtend. Tijdens deze workshops zal Carina de kinderen meenemen in het boek en samen het verhaal ontdekken d.m.v. beweging en dans. Samen op avontuur, aansluitend op de belevingswereld van de kinderen. Carina weet er altijd weer een feestje van te maken, dus mis het niet!

Baby yoga door Jolien Matijsen (0-1 jaar) / 11.45-12.15u & 12.30-13.00u 
Verbinding ervaren baby’s plezier op een fysieke manier en kunnen ze genieten van hun lichaam. Het is een fijne manier voor ouders en baby om samen meer tijd door te brengen en elkaar beter te leren kennen. De workshop bestaat uit yogaoefeningen, versjes en het gebruik van sensorische materialen. Een activiteit om van te genieten voor zowel jou als je baby! De workshop is geschikt voor baby’s, dus tot één jaar.

Plein 1 Oost

Ballonnenartiest RIES / doorlopend 
Ballonkunstenaar RIES maakt in een handomdraai een hondje, bloem, olifant, vlinder of ander ballonfiguur. Met ruim 25 jaar ballonvouwervaring draait RIES supersnel jouw favoriete eco-vriendelijke figuur in elkaar. Welk figuur kies jij?

Meet & Greet met Oom Vliegenier / doorlopend 
Wist je dat Nijntje een oom heeft? Oom Vliegenier vliegt vaak, maar is inmiddels in Nederland geland en tijdens BoekStartdag in het Forum. Hij laat zich net zo graag knuffelen als Nijntje. Wil je liever met hem op de foto? Geen probleem, want poseren kan hij ook als de beste!

Bellenblaasfestijn / doorlopend 
Kom dansen bij de bellenblaasmachine. Voor baby’s, dreumesen en peuters is het kijken naar en het vangen van al die mooie bellen altijd een groot feest.

Wonderland

Bewegen op muziek / 10.30-11.00u
"Hoepla, in de lucht...!" De beweging bij dit liedje gaat bijna vanzelf. Hoe betrek je je jonge kind nog meer bij muziek? Met instrumentjes, liedjes, gebaren en bewegingen. Muziektherapeut en muziekdocent Mirte de Groot neemt je mee in een workshop voor  ouder en kind. Kom gezellig meedoen! 

Voorleeshalfuurtje: Mijn eerste yogaboek / 11.15-11.30u
Kom tijdens 'Mijn eerste yogaboek' samen met je peuter of kleuter ontdekken hoe leuk yoga is! Strek, adem, schud en giechel met de speciaal geselecteerde houdingen, die je kind enthousiast maken, energie geven en tot slot laten ontspannen. 

Voorleeshalfuurtje: De koning zonder spierballen / 11.45-12.00
De koning is een beetje lui geworden. Zo lui, dat hij inmiddels eigenlijk niet meer zo goed in het bubbelbad past. Tijd om naar het sportpaleis te gaan! Daar start de koning vol goede moed met ballet, boksen en yoga. Maar is er niet een veel betere manier om spierballen te kweken? Na dit hilarische prentenboek weet ook jij hoe je kunt bewegen als yoga misschien toch niet helemaal jouw ding is. 

Peuterdans met Manja Bos (Bij Spruit) / 12.15-12.45u
Na het voorlezen van De koning zonder spierballen, gaan de kinderen aan de slag met peuterdans. Lekker bewegen in het ‘sportpaleis’ in de bibliotheek. Een leuke activiteit voor peuters vol liedjes, bewegingen, dansjes, materialen, andere kinderen en lol. Vader, moeder of opa/oma mogen soms een dansje mee doen. 

Knutselactiviteiten & babygym / doorlopend
Schuif aan bij de verschillende knutselactiviteiten en maak je eigen tennisracket, werpring of vang de bal spel. Je mag ze ook meteen uitproberen natuurlijk! Of ga aan de slag bij de babgym. Met een babygym kun je de ontwikkeling en motoriek van je kindje stimuleren. De speeltjes nodigen uit om te kijken, te grijpen en ze in beweging te brengen door ernaar te reiken en te slaan.  

Schminken & verkleden / doorlopend
Kom verkleed als je favoriete boekfiguur of laat je schminken tot een mini-Nijntje, Kikker of Rupsje Nooitgenoeg en ga daarna op de foto voor het green screen! 
 

Medialab

Workshops: Gezonde voeding / doorlopend 
Tijdens deze ochtend word je op een speelse manier meegenomen in de theorie en praktijk van gezonde voeding, het leren kennen en waarderen van verschillende smaken en eten bereiden. Er zijn 3 verschillende workshops per uur waar je aan deel kan nemen: Proeven, Spelletje gezonde voeding en Activiteiten met eten: smoothie maken. Er zijn o.a. kleurplaten, boeken over gezonde voeding, gezonde hapjes om te proeven en je mag raden hoeveel kikkererwten er in een pot zitten. Wie weet win je een mooi boek!

Agenda

Zaterdag 1 juni
10:00 tot 13:00
Wonderland

Misschien vind je dit ook leuk

De wereld is animatie! (6+) De wereld is animatie! (6+)

De wereld is animatie! (6+)

zo 26 mei van 10:45 tot 12:15
Medialab instuif (6+) Medialab instuif (6+)

Medialab instuif (6+)

zo 26 mei van 13:00 tot 17:00
Het Clubhuis (6+) Het Clubhuis (6+)

Het Clubhuis (6+)

ma 27 mei van 15:15 tot 16:45
Theater Pannenkoek (2+) Theater Pannenkoek (2+)

Theater Pannenkoek (2+)

ma 27 mei van 15:15 tot 15:45
Kleintje Koffie (0+) Kleintje Koffie (0+)

Kleintje Koffie (0+)

di 28 mei van 10:00 tot 12:00
LEGO Robots Programmeren (9+) LEGO Robots Programmeren (9+)

LEGO Robots Programmeren (9+)

wo 29 mei van 15:00 tot 17:00
BoekStartdag (0+) BoekStartdag (0+)

BoekStartdag (0+)

za 1 jun van 10:00 tot 13:00
Voorleeshalfuurtje (2+) Voorleeshalfuurtje (2+)

Voorleeshalfuurtje (2+)

do 6 jun van 10:30 tot 11:00
Leren Programmeren (7+) Leren Programmeren (7+)

Leren Programmeren (7+)

za 8 jun van 10:00 tot 12:00
Maak je eigen zonnebril (8+) Maak je eigen zonnebril (8+)

Maak je eigen zonnebril (8+)

wo 12 jun van 15:30 tot 17:00
Franse verhalen (4+) Franse verhalen (4+)

Franse verhalen (4+)

di 18 jun van 16:00 tot 16:30
Roze zaterdag voor kids (3+) Roze zaterdag voor kids (3+)

Roze zaterdag voor kids (3+)

za 22 jun van 11:00 tot 12:30
Anansi's Voorleesfeest (4+) Anansi's Voorleesfeest (4+)

Anansi's Voorleesfeest (4+)

zo 30 jun van 13:00 tot 14:00

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >