Raak mij aan! Touch me!

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders organiseren we Spruit Cinema!

Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen iedere zondagochtend bij ons terecht om de allerleukste animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Scroll naar beneden voor alle filmtitels. 
De film duurt 30 minuten (start om 10.30 uur). Vooraf, om 10.00 uur, kunnen kinderen muffins versieren in het Camera Café. Na de film kunnen kinderen en ouders nog lekker blijven hangen om nog 30 minuten door te spelen en te ontdekken rondom het thema van de film.

Let op: Spruit Cinema is vaak drukbezocht. We raden je aan om voorafgaand tickets te bestellen via de site om teleurstelling aan de kassa te voorkomen.

Maak je bezoek aan Spruit Cinema compleet met een bezoekje aan het Camera Café! In het Camera Café verkopen medewerkers van 10.00 tot 10.30 uur heerlijke muffins. Kinderen kunnen deze muffins zelf versieren met o.a. vloeibare chocola, spikkels en nog veel meer lekkers!

Prijzen

Volwassene€6,00
Kind t/m 11 jaar€6,00
Ouder met kind op schoot€6,00

 

Zondag 10 december
10:30 tot 11:30
Film: Klein maar fijn
Camera 4
€ 6,00
Zondag 17 december
10:30 tot 11:30
Film: Mannetje Tak
Camera 4
€ 6,00
Zondag 24 december
10:30 tot 11:30
Film: Mannetje Tak
Camera 4
€ 6,00
Woensdag 27 december
10:30 tot 11:30
Film: Mannetje Tak
Camera 4
€ 6,00
Zondag 31 december
10:30 tot 11:30
Film: Op een verre planeet
Camera 4
€ 6,00
Woensdag 3 januari
10:30 tot 11:30
Film: Op een verre planeet
Camera 4
€ 6,00
Vrijdag 5 januari
10:30 tot 11:30
Film: Op een verre planeet
Camera 4
€ 6,00
Zondag 7 januari
10:30 tot 11:30
Film: Op een verre planeet
Camera 4
€ 6,00

Klein maar Fijn

Voor de allerkleinsten vertonen we deze keer een bijzonder animatieprogramma over kleine dieren en kleine mensen. Heb je dit ooit meegemaakt? Een kleine wolk en een grote walvis worden vriendjes en een piepklein vosje wil groter groeien door het water uit een gieter!

De Wolk en de Walvis (4’)
Een ontroerend verhaaltje over de vriendschap tussen een kleine wolk en een grote walvis.

De Ragfijne (4’)
Een bijzondere vriendschap wordt geweven als een kleine spin inspiratie krijgt uit de breipatronen van een vrouw.

Het Broekzak Mannetje (8’)
Een kleine man woont in een oude koffer. Wanneer hij in de broekzak van een blinde man terecht komt helpt hij hem weer zien.

Het Piepkleine Vosje (9’)
Een piepklein vosje ontmoet een meisje met een gieter die planten reusachtig kan laten worden. Dat wil het kleine vosje ook wel!

Klein maar Fijn

Mannetje Tak

Het is ongelooflijk wat er allemaal met Mannetje Tak gebeurt. Hij wordt bijna opgegeten door een hond, een zwaan stopt ‘m in haar nest en dan staat Tak ook nog even in brand! Gelukkig is er de kerstman die redding brengt… Voor de allerkleinsten vertonen we deze winter een heerlijke verfilming van het bekende jeugdboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Voor de Nederlandse versie sprak Arjan Ederveen Taks stem in.

Mannetje Tak is een levende tak, met ogen, neus, mond, armen en benen. Tak woont met vrouw en drie kinderen gezellig in een holle boom. Aan dat heerlijke leventje dreigt een eind te komen als het mannetje besluit een stukje te gaan wandelen. Hij wordt gegrepen door een hond die met hem wil spelen, een jong meisje gooit hem in de rivier en een zwaan gebruikt Tak om haar nest te bouwen. Zal Tak nog terug kunnen naar z’n gezin? Gelukkig is er de kerstman die redding brengt.

Een absolute aanrader voor de liefhebbers van de boekverfilmingen De Gruffalo en Het kind van de Gruffalo.

Mannetje Tak

Op een verre planeet

Op een verre planeet van het populaire prentenboekduo Donaldson en Scheffler is weer een schot in de roos en heeft een subtiele boodschap: kies wie je lief is, de kleur maakt niet uit. In deze prachtige gloednieuwe animatiefilm gebaseerd op het populaire prentenboek, vertelt Tim den Besten het verhaal over een rood volkje en een blauw volkje. De rooie Margreet en de blauwe Daan worden verliefd op elkaar, maar mogen van hun volk niet samen zijn. Wat kunnen ze doen om toch bij elkaar te zijn? Ze nemen de benen, of liever: het ruimteschip!

Op een verre planeet

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >