Raak mij aan! Touch me!

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders organiseren we Spruit Cinema!

Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen iedere zondagochtend bij ons terecht om de allerleukste animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Scroll naar beneden voor alle filmtitels. 
De film duurt 30 minuten (start om 10.30 uur). Vooraf, om 10.00 uur, kunnen kinderen muffins versieren in het camera café. Na de film kunnen kinderen en ouders nog lekker blijven hangen om nog 30 minuten door te spelen en te ontdekken rondom het thema van de film.

Credits: The Gruffalo - Orange Eyes Limited 2009

Versier je eigen Muffin!

Maak je bezoek aan Spruit Cinema compleet met een bezoekje aan het camera café! In het camera café verkopen medewerkers van 10.00 tot 10.30 uur heerlijke muffins. Kinderen kunnen deze muffins zelf versieren met o.a. vloeibare chocola, spikkels en nog veel meer lekkers!

Prijzen

Volwassene €5,50
Kind t/m 11 jaar €5,50
Ouder met kind op schoot €5,50

 

Agenda

Zondag 2 oktober
10:30 tot 11:30
Film: De Wegpiraat
Camera 4
€ 5,50
Zondag 9 oktober
10:30 tot 11:30
Gewoon Anders
Camera 4
€ 5,50
Zondag 16 oktober
10:30 tot 11:30
Gewoon Anders
Camera 4
€ 5,50
Zondag 23 oktober
10:30 tot 11:30
Film: Heksendrank en Drakenvuur
Camera 4
€ 5,50
Zondag 30 oktober
10:30 tot 11:30
Film: Heksendrank en Drakenvuur
Camera 4
€ 5,50
Zondag 6 november
10:30 tot 11:30
Film: De slak en de walvis
Camera 4
€ 5,50
Zondag 13 november
10:30 tot 11:30
Film: De slak en de walvis
Camera 4
€ 5,50
Zondag 27 november
10:30 tot 11:30
Film: De Gruffalo
Camera 4
€ 5,50
Zondag 4 december
10:30 tot 11:30
Film: De Gruffalo
Camera 4
€ 5,50
Zondag 11 december
10:30 tot 11:30
Film: Mannetje Tak
Camera 4
€ 5,50
Zondag 18 december
10:30 tot 11:30
Film: Mannetje Tak
Camera 4
€ 5,50
Zondag 25 december
10:30 tot 11:30
Film: Mannetje Tak
Camera 4
€ 5,50

De Wegpiraat

Met zwaard en paard berooft de Wegpiraat alle dieren die op zijn weg komen. Deze stoere rat is de meest gemene piraat die je ooit kan tegenkomen. Hij steelt werkelijk alles: de noten van de eekhoorn, de melk van de kat, hij pikt zelfs het hooi van zijn eigen paard! Maar niet meer voor lang... Prachtig geanimeerde bewerking van het beroemde prentenboek van Julia Donaldson (De Gruffalo).

De Wegpiraat

Gewoon Anders

Gewoon Anders
In deze editie van Spruitcinema voelen of zijn alle personages anders dan de anderen en willen ze heel graag bij de anderen horen. Gelukkig loopt het in elk verhaal heel goed af.

Een Tijger zonder Strepen (9’) Een kleine tijger waagt zich aan een spannende, lange reis op zoek naar zijn strepen.

Blauwe Maan (2’) Wanneer Zon ontdekt dat Maan ’s nachts eenzaam is, bedenkt hij samen met de dieren een plan om Maan op te vrolijken.

Kuap (7’) Een kikkervisje mist de kans om een kikker te worden en blijft alleen achter. Gelukkig is er genoeg te ontdekken in de vijver.

Looks (4’) Een grijze lynx wordt buitengesloten door zijn gekleurde soortgenoten. In zijn zoektocht naar acceptatie neemt hij drastische maatregelen.

Zebra (4’) Wanneer Zebra per ongeluk tegen een boom aan loopt, ontdekt hij een wel heel bijzondere eigenschap.

De Jongen van Karton (5’) De jongen van karton lijkt misschien eenzaam maar beleeft met zijn vriendje het lieveheersbeestje spannende avonturen.

Gewoon Anders

Heksendrank en Drakenvuur

De hartelijke heks laat iedereen meeliften op haar vliegende bezem. Hoog in de lucht, door weer en wind en dan… krak! De bezem brak en de heks is alleen met een draak en vuur! Als de heks samen met haar vrienden ten slotte een bijzondere pan soep maakt, met vreemde ingrediënten en mysterieuze spreuken, komt alles toch nog goed.

Heksendrank en drakenvuur is de derde animatiefilm van de makers van De Gruffalo en Het Kind van de Gruffalo. De film werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Korte Animatiefilm. De film is Nederlands gesproken.

Heksendrank en Drakenvuur

De Slak en de Walvis

Spring samen met de slak op de staart van de grote blauwe walvis en ga met ze mee op hun onwaarschijnlijke reis. Het zijn de beste vrienden, de slak en de grote blauwe walvis! De slak snakt ernaar om de wereld te zien en samen ontdekken ze de kracht van de zee en het gevaar van te dicht bij de kust zwemmen… Kan de slak zijn beste vriend redden als hij op het strand ligt in een afgelegen baai? Een vrolijk, inspirerend verhaal over de natuurlijke wonderen van de wereld en ontdekken dat je een verschil kan maken, hoe klein je ook bent.

De Slak en de Walvis is een bewerking van het boek van Julia Donaldson.

De Slak en de Walvis

De Gruffalo

Een kleine, dappere muis verzint een list om de grote gevaarlijke dieren in het bos op afstand te houden. Want er zijn heel wat bewoners van het bos die hem wel zien zitten als lekker hapje…

Gelukkig is er de rustige vertelstem die iedereen op z’n gemak stelt! De muis verzint een groot beest met stekels op zijn rug, grote tanden en een wrat op zijn neus. Het lukt de kleine muis om de dieren bang te maken voor deze Gruffalo. Maar dan staat ineens de Gruffalo echt voor zijn neus. De Gruffalo wil de muis ook opeten, maar de muis zegt dat hijzelf het gevaarlijkste dier in het bos is. De Gruffalo gaat met hem mee het bos in. De Gruffalo wordt ook bang en vlucht. Als hij tegen een boom op loopt, valt daar een nootje uit. Precies waar de muis naar op zoek was: iets te eten.

In deze prachtige korte animatiefilm wordt spanning afgewisseld met grappige en rustige scènes. Maar let op: dit is geen film voor bange muizen! De Gruffalo is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek.

De Gruffalo

Mannetje Tak

Het is ongelooflijk wat er allemaal met Mannetje Tak gebeurt. Hij wordt bijna opgegeten door een hond, een zwaan stopt ‘m in haar nest en dan staat Tak ook nog even in brand! Gelukkig is er de kerstman die redding brengt… Voor de allerkleinsten vertonen we deze winter een heerlijke verfilming van het bekende jeugdboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Voor de Nederlandse versie sprak Arjan Ederveen Taks stem in.

Mannetje Tak is een levende tak, met ogen, neus, mond, armen en benen. Tak woont met vrouw en drie kinderen gezellig in een holle boom. Aan dat heerlijke leventje dreigt een eind te komen als het mannetje besluit een stukje te gaan wandelen. Hij wordt gegrepen door een hond die met hem wil spelen, een jong meisje gooit hem in de rivier en een zwaan gebruikt Tak om haar nest te bouwen. Zal Tak nog terug kunnen naar z’n gezin? Gelukkig is er de kerstman die redding brengt. 

Een absolute aanrader voor de liefhebbers van de boekverfilmingen De Gruffalo en Het kind van de Gruffalo.

Mannetje Tak

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >