Raak mij aan! Touch me!

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders organiseren we Spruit Cinema!

Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen iedere zondagochtend bij ons terecht om de allerleukste animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Scroll naar beneden voor alle filmtitels. 
De film duurt 30 minuten (start om 10:30 uur), daarna kunnen kinderen en ouders nog lekker blijven hangen om nog 30 minuten door te spelen en te ontdekken rondom het thema van de film. 

Credits: The Gruffalo - Orange Eyes Limited 2009

Prijzen

Volwassene €5,50
Kind t/m 11 jaar €5,50
Ouder met kind op schoot €5,50

 

Agenda

Zondag 29 mei
10:30 tot 11:30
De Wegpiraat
Camera 4
€ 5,50
Zondag 5 juni
10:30 tot 11:30
Film: Klein maar fijn
Camera 4
€ 5,50
Zondag 12 juni
10:30 tot 11:30
Film: Klein maar fijn
Camera 4
€ 5,50
Zondag 19 juni
10:30 tot 11:30
Film: De slak en de walvis
Camera 4
€ 5,50
Zondag 26 juni
10:30 tot 11:30
Film: De slak en de walvis
Camera 4
€ 5,50
Zondag 3 juli
10:30 tot 11:30
Film: Grote wolf & kleine wolf en andere dieren
Camera 4
€ 5,50
Zondag 10 juli
10:30 tot 11:30
Film: Grote wolf & kleine wolf en andere dieren
Camera 4
€ 5,50
Zondag 17 juli
10:30 tot 11:30
Film: De Gruffalo
Camera 4
€ 5,50
Zondag 24 juli
10:30 tot 11:30
Film: De Gruffalo
Camera 4
€ 5,50

Shooom's avontuur

Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Shooom uit het ei gekropen en wordt meteen uit het nest geblazen. Met een extra ei op de rug, loopt Shooom het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor hemzelf en het nog niet uitgekomen ei. Zelfs als die moeder een alligator of wasbeer blijkt te zijn! Shooom’s Avontuur is een prachtig geanimeerde, hartverwarmende kleuterfilm uit Frankrijk. Ongelooflijk mooi en gelaagd gemaakt, voor jong én oud.

Shooom's avontuur

De Wegpiraat

Met zwaard en paard berooft de Wegpiraat alle dieren die op zijn weg komen. Deze stoere rat is de meest gemene piraat die je ooit kan tegenkomen. Hij steelt werkelijk alles: de noten van de eekhoorn, de melk van de kat, hij pikt zelfs het hooi van zijn eigen paard! Maar niet meer voor lang... Prachtig geanimeerde bewerking van het beroemde prentenboek van Julia Donaldson (De Gruffalo).

De Wegpiraat

Klein maar fijn

Voor de allerkleinsten vertonen we deze keer een bijzonder animatieprogramma over kleine dieren en kleine mensen. Heb je dit ooit meegemaakt? Een kleine wolk en een grote walvis worden vriendjes en een piepklein vosje wil groter groeien door het water uit een gieter!

De Wolk en de Walvis (4’)
Een ontroerend verhaaltje over de vriendschap tussen een kleine wolk en een grote walvis.

De Ragfijne (4’)
Een bijzondere vriendschap wordt geweven als een kleine spin inspiratie krijgt uit de breipatronen van een vrouw.

Het Broekzak Mannetje (8’)
Een kleine man woont in een oude koffer. Wanneer hij in de broekzak van een blinde man terecht komt helpt hij hem weer zien.

Het Piepkleine Vosje (9’)
Een piepklein vosje ontmoet een meisje met een gieter die planten reusachtig kan laten worden. Dat wil het kleine vosje ook wel!

Klein maar fijn

De Slak en de Walvis

Spring samen met de slak op de staart van de grote blauwe walvis en ga met ze mee op hun onwaarschijnlijke reis. Het zijn de beste vrienden, de slak en de grote blauwe walvis! De slak snakt ernaar om de wereld te zien en samen ontdekken ze de kracht van de zee en het gevaar van te dicht bij de kust zwemmen… Kan de slak zijn beste vriend redden als hij op het strand ligt in een afgelegen baai? Een vrolijk, inspirerend verhaal over de natuurlijke wonderen van de wereld en ontdekken dat je een verschil kan maken, hoe klein je ook bent.

De Slak en de Walvis is een bewerking van het boek van Julia Donaldson.

De Slak en de Walvis

Grote wolf & kleine wolf en andere dieren

Voor de allerkleinsten vertonen we deze keer een bijzonder animatieprogramma over de allerleukste dieren, waarbij de hoofdrol wordt gespeeld door een Grote Wolf en een Kleine Wolf. Een vrolijk, kleurrijk en zelfs poëtisch programma met prachtig geanimeerde shorts.

Mijn Vrolijke Uiteinde (5’)
Een hond weet eindelijk zijn eigen straat te vangen. Ze worden beste vrienden maar dan gebeurt er wel iets heel spannends!

De Lente In (5’)
Spechten, hazen en andere dieren lopen ritmisch in elkaar over in deze bijzondere kunstzinnige film van visueel kunstenaar Udo Prinsen.

Some Logic (1’)
Oogstrelende animatie gemaakt op basis van de dierschilderingen van kunstenaar Rop van Mierlo. We zien dezelfde dieren in steeds andere houdingen.

Grote Wolf & Kleine Wolf (14’)
Grote Wolf woont heerlijk in zijn eentje onder een mooie boom, tot op een dag een klein wolfje bij hem intrekt. Hij blijkt een enorme lastpak dus hoe komt hij weer van hem af?

Grote wolf & kleine wolf en andere dieren

De Gruffalo

Een kleine, dappere muis verzint een list om de grote gevaarlijke dieren in het bos op afstand te houden. Want er zijn heel wat bewoners van het bos die hem wel zien zitten als lekker hapje…

Gelukkig is er de rustige vertelstem die iedereen op z’n gemak stelt! De muis verzint een groot beest met stekels op zijn rug, grote tanden en een wrat op zijn neus. Het lukt de kleine muis om de dieren bang te maken voor deze Gruffalo. Maar dan staat ineens de Gruffalo echt voor zijn neus. De Gruffalo wil de muis ook opeten, maar de muis zegt dat hijzelf het gevaarlijkste dier in het bos is. De Gruffalo gaat met hem mee het bos in. De Gruffalo wordt ook bang en vlucht. Als hij tegen een boom op loopt, valt daar een nootje uit. Precies waar de muis naar op zoek was: iets te eten.

In deze prachtige korte animatiefilm wordt spanning afgewisseld met grappige en rustige scènes. Maar let op: dit is geen film voor bange muizen! De Gruffalo is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek.

De Gruffalo

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >