Raak mij aan! Touch me!

Ticketinformatie

Activiteiten, events, exposities en cursussen

Ticketprijzen van events, cursussen, talks, exposities, debatten en dergelijke variëren en staan daarom altijd duidelijk bij een event op onze website vermeld.

Online events

Heb je een ticket voor een online event? Je ontvangt tijdig een e-mail met de inloggegevens die nodig zijn om het event te volgen. Op de pagina van het event lees je wanneer je deze ontvangt. Heb je geen e-mail ontvangen? Stuur dan een mailtje met de bevestiging van je bestelling naar tickets@forum.nl.

Let op: de online events, talks en cursussen zijn live en daarom niet op een later moment terug te kijken.

Museumkaart

Forum Groningen accepteert de Museumkaart voor Storyworld, en voor Storyworld in combinatie met de actuele expositie. Deze tickets zijn online te reserveren.

BankGiro Loterij VIP-card

Met de BankGiro Loterij VIP-card krijg je gratis toegang tot de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends en het strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld.

Je kunt niet op dezelfde dag naar beide gaan. Haal je kaartje bij de kassa op de dag van je bezoek. Vanwege onze beperkte capaciteit op dit moment, kun je vooraf een reservering aanvragen. Mail hiervoor naar tickets@forum.nl.

Stadjerspas

Voor mensen die iets minder te besteden hebben en in het bezit zijn van een Stadjerspas heeft het Forum een aantal mooie aanbiedingen:

  • Exposities en Storyworld > op vertoon van je Stadjerspas haal je bij de kassa in het Forum voor 5 euro een ticket voor de expositie of voor Storyworld.
  • Filmvoorstellingen > voor filmvoorstellingen met het reguliere tarief betaal je op vertoon van je Stadjerspas 5 euro. Je krijgt helaas geen korting op voorstellingen met een hoger tarief, zoals in Camera 3 Deluxe.
  • Kinderfestivals > een aantal keer per jaar organiseert het Forum kinderfestivals als Cinekid, Taartrovers Festival of activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Tijdens dit soort activiteiten zorgen we altijd voor een speciale aanbieding voor Stadjerspashouders. Abonneer je op onze nieuwsbrief om hiervan op de hoogte te blijven!
  • Bibliotheekabonnement > Stadjerspashouders betalen 5 euro voor een jaarabonnement op de bibliotheek. Ga naar de bibliotheek bij jou in de buurt om je in te schrijven. Neem een geldig legitimatiebewijs en je Stadjerspas mee.

Let op: de Stadjerspastarieven zijn niet te combineren met andere kortingen of acties.

Films en documentaires

Regulier tarief € 11,00
Jongeren t/m 24 jaar & studenten € 9,00
Jeugd t/m 15 jaar € 8,00
Kinderen t/m 11 jaar € 6,50
Landelijke première* € 5,50
Cinevillepas (zie voorwaarden) Gratis
Reguliere film in Camera 3 De luxe  € 14,00
Sneak preview tarief € 8,00
Stadjerspas** € 5,00
Tienrittenpas € 80,00
Toeslag lange film + € 3,50

Voor speciale filmvoorstellingen kunnen andere tarieven gelden.

Reserveren is niet meer mogelijk

We plaatsen geen reserveringen meer, omdat gereserveerde kaarten lang niet altijd opgehaald worden. We blijven dan met lege stoelen zitten, terwijl andere mensen nog wel graag naar binnen hadden gewild. Dus wil je zeker zijn van kaartjes én een fijne plek, koop je tickets dan alvast via onze website.

*Landelijke premièrekorting

Films gaan traditioneel op donderdag in première. Heb je een Forumpas, dan krijg je 50% korting op de entreeprijs van landelijke premières op de premièredonderdag.

**Stadjerspaskorting

Tickets met stadjerspaskorting kun je alleen aan de kassa kopen, op vertoon van je Stadjerspas.

Tienrittenpas film

Lees meer

Forumpas

Lees meer

Filmabonnement Cineville

Lees meer

Vrijkaarten, bioscoopbon en cadeaubonnen

Lees meer

Veelgestelde vragen over tickets

Kan ik kaarten reserveren?

Nee, dat kan niet. We plaatsen geen reserveringen meer, omdat gereserveerde kaarten lang niet altijd opgehaald worden. We blijven dan met lege stoelen zitten, terwijl andere mensen nog wel graag naar binnen hadden gewild. Dus wil je zeker zijn van kaartjes én een fijne plek, koop je tickets dan alvast via onze website. We kunnen je e-ticket scannen vanaf je mobiel. En dan hoef je ook niet meer in de rij te staan voor de kassa of een ticketautomaat.

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel op de felste stand.

Ik heb geen e-ticket ontvangen, wat nu?

Het kan even duren, omdat de betaling eerst moet worden verwerkt. Heb je je tickets na tien minuten nog niet ontvangen en zitten ze ook niet in je spambox? Stuur ons dan even een mailtje: tickets@forum.nl. Of bel met onze kassamedewerkers: 050 368 36 83. Het komt goed!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Hoe kan ik betalen?

Online kun je alleen betalen met iDeal. Aan de kassa kun je contant, met je pinpas, creditcard of met een cadeaubon betalen. Wanneer je van tevoren in de stad gepind hebt, let op: we accepteren geen briefjes van € 200 of € 500.

Kan ik tickets retourneren?

Nee, dat kan niet. Alleen als een filmvoorstelling, event of andere activiteit niet doorgaat vanwege calamiteiten, bieden we je een blanco voucher aan. Dit is een tegoed wat je opnieuw kunt besteden. Als je zelf verhinderd bent, kun je je ticket wel weggeven of doorverkopen aan iemand anders voor hetzelfde of een lager bedrag.

Krijg ik mijn geld terug als een event wordt afgelast?

In principe zetten we bij een annulering vanwege calamiteiten je aankoopbedrag om in een tegoed (blanco voucher). Het kan echter zijn dat we gezien de aard en de omstandigheden van de annulering toch het aankoopbedrag retourneren. Let op: alleen als je online tickets hebt gekocht, kunnen we automatisch het aankoopbedrag omzetten in een tegoed of retourneren. Als je tickets aan de kassa hebt gekocht, hebben we je gegevens niet en moet je zelf langskomen.

Mag ik tickets doorgeven?

Ja. Na aankoop is het jouw ticket, dus mag je hem ook weggeven of doorverkopen voor hetzelfde of een lager bedrag. Maar je mag onze tickets niet elders online aanbieden (wederverkoop).

Nog meer vragen?

Klantenservice