Expo - AI: More Than Human

Vanaf 7 december

Vanaf 7 december 2019 tot en met mei 2020 host het Forum de grote internationale expositie over kunstmatige intelligentie AI: More Than Human, in samenwerking met het Londense Barbican Centre.

Vanaf 7 december

Artificial Intelligence

Bijna dagelijks lees je berichten over deze ingrijpende technologische ontwikkeling die overal lijkt te zijn maar nergens te zien is.

AI: More Than Human biedt een uitgebreide inkijk in de nieuwe wereld met kunstmatige intelligentie. Welke impact heeft AI op ons leven? Wat betekent het om mens te zijn? Wat is bewustzijn? En hoe kunnen mens en machine samenwerken?

"Technologically fascinating and visually diverting"
The Evening Standard 2809
"A reminder of the power art retains still, to translate complexity"
The Times 2813
"A thrilling vision of the future"
British GQ 2810

Over de expositie

Met een opwindende en interactieve tentoonstelling van de meest actuele, creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie wordt de spannende relatie tussen mens en technologie onderzocht.

De expositie laat zien hoe de wens om intelligentie te creëren al eeuwenlang bij de mens hoort en welke gevolgen deze uitvindingen hebben. Van de roots in het Japanse Shintoïsme, de computerexperimenten van Lady Lovelace in de 18de eeuw en de machine van Alan Turing in de jaren 40, tot de stand van kunstmatige intelligentie nu. In de expositie maak je kennis met historische, technische, sociale en creatieve aspecten van artificial intelligence.

Met onder andere Deepmind, Jigsaw, teamLab en Hiroshi Ishiguro

Nieuw, veelal interactief, werk van internationale kunstenaars, baanbrekende onderzoeksprojecten van bijvoorbeeld Deepmind, Google Jigsaw en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en werk van Hiroshi Ishiguro (de uitvinder die een robotversie van zichzelf maakte) schetsen samen een compleet en actueel beeld van de ontwikkelingen en mogelijkheden van AI.

Een van de absolute trekkers van de tentoonstelling wordt de interactieve, digitale installatie What a Loving, and Beautiful World van het mateloos populaire Japanse collectief teamLab.

Tickets

Vanaf 1 november start de kaartverkoop. Houd onze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Abonneer op de nieuwsbrief >

Abonneer op de nieuwsbrief >

Net bevestigd: expo - The Art of Aardman >

Net bevestigd: expo - The Art of Aardman >

Exposities bij het Forum

Met twee ruime expozalen kan het nieuwe Forum prikkelende tentoonstellingen programmeren; van internationale blockbusters tot kleinere exposities met lokale partners.

Exposities bij het Forum

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on