Raak mij aan! Touch me!

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders organiseren we Spruit Cinema!

Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen iedere zondagochtend bij ons terecht om de allerleukste animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Scroll naar beneden voor alle filmtitels. 
De film duurt 30 minuten (start om 10:30 uur), daarna kunnen kinderen en ouders nog lekker blijven hangen om nog 30 minuten door te spelen en te ontdekken rondom het thema van de film. 

Credits: The Gruffalo - Orange Eyes Limited 2009

Prijzen

Volwassene €5,50
Kind t/m 11 jaar €5,50
Ouder met kind op schoot €5,50

 

Agenda

Zondag 3 juli
10:30 tot 11:30
Film: Grote wolf & kleine wolf en andere dieren
Camera 4
€ 5,50
Zondag 10 juli
10:30 tot 11:30
Film: Grote wolf & kleine wolf en andere dieren
Camera 4
€ 5,50
Zondag 17 juli
10:30 tot 11:30
Film: De Gruffalo
Camera 4
€ 5,50
Zondag 24 juli
10:30 tot 11:30
Film: De Gruffalo
Camera 4
€ 5,50
Zondag 31 juli
10:30 tot 11:30
Film: Twist & Turn!
Camera 4
€ 5,50
Zondag 7 augustus
10:30 tot 11:30
Film: Twist & Turn!
Camera 4
€ 5,50
Zondag 14 augustus
10:30 tot 11:30
Film: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!
Camera 4
€ 5,50
Zondag 21 augustus
10:30 tot 11:30
Film: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!
Camera 4
€ 5,50

Grote wolf & kleine wolf en andere dieren

Voor de allerkleinsten vertonen we deze keer een bijzonder animatieprogramma over de allerleukste dieren, waarbij de hoofdrol wordt gespeeld door een Grote Wolf en een Kleine Wolf. Een vrolijk, kleurrijk en zelfs poëtisch programma met prachtig geanimeerde shorts.

Mijn Vrolijke Uiteinde (5’)
Een hond weet eindelijk zijn eigen straat te vangen. Ze worden beste vrienden maar dan gebeurt er wel iets heel spannends!

De Lente In (5’)
Spechten, hazen en andere dieren lopen ritmisch in elkaar over in deze bijzondere kunstzinnige film van visueel kunstenaar Udo Prinsen.

Some Logic (1’)
Oogstrelende animatie gemaakt op basis van de dierschilderingen van kunstenaar Rop van Mierlo. We zien dezelfde dieren in steeds andere houdingen.

Grote Wolf & Kleine Wolf (14’)
Grote Wolf woont heerlijk in zijn eentje onder een mooie boom, tot op een dag een klein wolfje bij hem intrekt. Hij blijkt een enorme lastpak dus hoe komt hij weer van hem af?

Grote wolf & kleine wolf en andere dieren

De Gruffalo

Een kleine, dappere muis verzint een list om de grote gevaarlijke dieren in het bos op afstand te houden. Want er zijn heel wat bewoners van het bos die hem wel zien zitten als lekker hapje…

Gelukkig is er de rustige vertelstem die iedereen op z’n gemak stelt! De muis verzint een groot beest met stekels op zijn rug, grote tanden en een wrat op zijn neus. Het lukt de kleine muis om de dieren bang te maken voor deze Gruffalo. Maar dan staat ineens de Gruffalo echt voor zijn neus. De Gruffalo wil de muis ook opeten, maar de muis zegt dat hijzelf het gevaarlijkste dier in het bos is. De Gruffalo gaat met hem mee het bos in. De Gruffalo wordt ook bang en vlucht. Als hij tegen een boom op loopt, valt daar een nootje uit. Precies waar de muis naar op zoek was: iets te eten.

In deze prachtige korte animatiefilm wordt spanning afgewisseld met grappige en rustige scènes. Maar let op: dit is geen film voor bange muizen! De Gruffalo is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek.

De Gruffalo

Twist & Turn!

In Twist & Turn! beweegt er van alles. Niets staat stil. Knikkers rock-en-rollen overal naartoe, inkt druppelt en beweegt op prachtige muziek. En we ontmoeten een hond wiens allerbeste maatje zijn eigen staart is! Samen bekijken we vijf verschillende swingende films met ruimte om mee te bewegen. Een ding is zeker, bij dit programma blijf je niet stilzitten! Hoe lang weersta jij de boogiewoogie?

Het programma is onderdeel van Cinemini Europe On Tour. Dit programma is voor speciaal voor jonge kinderen en toont oude en nieuwe, experimentele en verhalende films. We kijken naar de films: Danse Serpentine, Virtuos Virtuell, Les six soeurs Dainef, Sally, Surprise Boogie en tenslotte My Happy End.

 

Twist & Turn!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

In dit programma is heel veel te zien. Kijk eens goed, wat zie je allemaal gebeuren? Een enorme berg speelgoed stapelt zich op, maar wat zie je nu echt? Maly speelt met zijn ballon en gaat hem achterna als hij er ‘floep!’ door het raam vandoor gaat. Na een lange zoektocht staat Maly oog in oog met zijn grote held. Kinderen spelen met een vlieger, maar kijk eens goed, wat vliegt daar nu eigenlijk? Op een groot plein speelt iedereen, groot en klein.

Een heerlijke film, als een uitbundig zoek-prentenboek in beweging, een film waarin je van alles kunt ontdekken. Het programma is onderdeel van Cinemini Europe On Tour. Dit programma is voor speciaal voor jonge kinderen en toont oude en nieuwe, experimentele en verhalende films. We kijken naar de films: Maly Cousteau, Tér, Dingen, When Cities Fly, Bimo Xinglü.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >