Raak mij aan! Touch me!
The Films of Yorgos Lanthimos
De hele maand april

The Films of Yorgos Lanthimos


Naar aanleiding van de release van zijn nieuwste, Oscar-genomineerde film Poor Things richten wij de hele maand april de spotlight op de surrealistische films van Yorgos Lanthimos.

'Ik geef om mijn publiek, maar ik denk nooit aan ze tijdens het schrijven. Je kunt niks creëren als je de hele tijd denkt: hoe kan ik het zo veel mogelijk mensen naar de zin maken?' Aldus Lanthimos in een interview met De Volkskrant. De koning van de Griekse weird wave staat bekend om zijn uitgesproken absurdistische films, die het midden houden tussen een psychologische thriller en een gitzwarte komedie. Hij brak in 2009 door in het internationale arthousecircuit met festivalhit Dogtooth.

Classics: Alps Classics: Alps

Classics: Alps

Met herkenbare stijl vol droogkomische, volstrekt neutraal uitgesproken dialogen levert Lanthimos opnieuw vilein commentaar op de maatschappij.

ma 8 apr van 20:30 tot 22:13
Classics: The Lobster Classics: The Lobster

Classics: The Lobster

Lanthimos' absurdistische drama The Lobster is een onconventionele mix van zwarte komedie, sociale satire en liefdesdrama met een sterrencast van o.a. Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux.

zo 14 apr van 16:00 tot 18:08
Classics: The Killing Of A Sacred Deer Classics: The Killing Of A Sacred Deer

Classics: The Killing Of A Sacred Deer

Dankzij zijn kenmerkende verontrustende humor en onderhuidse spanning, verraste Lanthimos iedereen met deze verpletterende wraakthriller tijdens de wereldpremière op het filmfestival in Cannes.

zo 21 apr van 16:00 tot 18:11
Classics: The Favourite Classics: The Favourite

Classics: The Favourite

Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz schitteren in Lanthimos vilein-komisch kostuumdrama vol verleiding en gekonkel, seks en machtsstrijd.

zo 28 apr van 16:00 tot 18:10

Misschien vind je dit ook leuk

Poor Things Poor Things

Poor Things

zo 3 mrt van 16:45 tot 19:16

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >