Raak mij aan! Touch me!

Filmseries en specials

IDFA in Groningen

International Documentary Film Festival Amsterdam in Groningen is dé kans om de documentairehits van komend jaar alvast op het grote doek te zien. IDFA 2023 vindt plaats van donderdag 16 t/m zondag 19 november.

IDFA in Groningen

Nederlands Film Festival

Sweet Dreams Sweet Dreams

Sweet Dreams

In dit bitterzoete koloniale familiedrama met Renée Soutendijk leidt de dood van een Nederlandse suikerfabrikant tot een uitbundig kat-en-muisspel.

zondag 1 oktober 16:10 tot 18:03
Zomervacht Zomervacht

Zomervacht

Het Nederlands Film Festival presenteert een speciale première van het drama Zomervacht van regisseur Joren Molter, naar het gelijknamige boek van Jaap Robben.

Premièredatum donderdag 19 oktober
Classics: Le mépris - 60th Anniversary Classics: Le mépris - 60th Anniversary

Classics: Le mépris - 60th Anniversary

Jean-Luc Godards subversieve intrede in de commerciële filmwereld is een verfijnd, meeslepend epos; een indringende studie over echtelijke breuk, artistieke compromissen en het filmmaakproces.

zondag 1 oktober 15:30 tot 17:23
Infinity Pool Infinity Pool

Infinity Pool

Sci-fi horror over het leven van de allerrijksten op vakantie in een van de buitenwereld afgesloten resort. Brandon Cronenbergs gruwelkabinet is niet voor de teerhartigen.

zondag 1 oktober 20:00 tot 22:08

Hoe lees ik een film? | Maandelijks

Wat is de functie van de titel van een film? Welke cameraperspectieven worden gebruikt, en waarom? Wat kunnen we ‘tussen de regels door’ uit een dialoog halen? 

Deze en andere vragen stelt Lidewijde Paris in het programma Hoe lees ik een film?. Zet je boekenhoofd op en kom films lezen!

Wo 27 september 18.50 uur: Roter Himmel
Wo 25 oktober 18.50 uur: Past Lives

     
Tickets
Hoe lees ik een film? | Maandelijks

Docs: Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now | zo 8 okt

Documentaire over de niet eerder vertoonde foto’s van de set van de filmklassieker Apocalypse Now, gemaakt door de Nederlandse fotograaf Chas Gerretsen.

Tickets
Docs: Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now | zo 8 okt

Classics: Apocalypse Now (Final Cut) | zo 8 okt, di 10 okt

Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is gemaakt door middel van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix.

Tickets
Classics: Apocalypse Now (Final Cut) | zo 8 okt, di 10 okt

Koolhovens Keuze: Ennio Morricone / The Mercenary| vr 10 nov

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn persoonlijke favoriete filmhelden, genres of thema’s. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen. Martin Koolhoven over Ennio Morricone: “Voor het eerst staat een filmcomponist centraal in Koolhovens Keuze en wat voor een. Ik praat vanavond ruim een uur over Morricone, waar hij vandaan komt, zijn bekendste werk en zijn verschillende stijlen. Daarna kijken we een van de vele klassiekers waar hij de soundtrack voor schreef, [The Mercenary].”

TICKETS
Koolhovens Keuze: Ennio Morricone / The Mercenary| vr 10 nov

Marvelous Mind: Vortex | ma 27 nov

Vortex vertelt het verhaal van een ouder koppel. In hun Parijse flat zorgt ‘vader’, terwijl hij schrijft aan zijn boek over de relatie tussen dromen en films, voor zijn dementerende echtgenote. Met inleiding en nagesprek van Prof.dr. Richard Oude Voshaar. Deze film wordt vertoond in samenwerking met Marvelous Mind, een initiatief van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen.

tickets
Marvelous Mind: Vortex | ma 27 nov

Alle documentaires

We vertonen regelmatig documentaires die vaker dan één keer draaien. Iets minder speciaal, maar niet minder leuk! Neem snel een kijkje in onze agenda of er een documentaire voor je tussen zit.

Alle documentaires

International Movie Night | Wekelijks

Speciaal voor de international community vertoont Forum Groningen elke week een nieuwe film met Engelse ondertiteling.

Iedere woensdag- en zondagavond!

Tickets
International Movie Night | Wekelijks

Sneak preview | Maandelijks

Eens per maand op woensdagavond: bekijk als allereerste gloednieuwe films en win te gekke prijzen tijdens de verrassingspremières van Cineville en het Forum. Wat zou het zijn?

Haal je tickets op de sneak-pagina en check meteen even de hints voor de volgende aflevering.

 

Tickets
Sneak preview | Maandelijks

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >