Raak mij aan! Touch me!

Wat is de functie van de titel van een film? Welke cameraperspectieven worden gebruikt, en waarom? Deze en andere vragen stelt Lidewijde Paris in het programma Hoe lees ik een film?.

Met onze boekenhoofden letten we op elementen uit de romananalyse zoals perspectief, motieven, herhalingen, symbolen of vertraging en versnelling. Vooraf krijg je een paar kijktips die na afloop het gesprek structureren. Kortom, op een ontspannen manier een film analyseren, voor jong en oud. Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn om mee te kunnen kijken. Ook geen doorgewinterde filmkijker, trouwens.

Perfect Days | wo 27 dec

Op woensdag 27 december bekijken we de Japanse film Perfect Days van Wim Wenders (Anselm) in onze serie Hoe lees ik een film?. Eenvoud siert en ontroert in Wim Wenders’ pareltje, over een Japanse schoonmaker in harmonie met de routine. Cannes lauwerde hoofdacteur Kôji Yakusho voor zijn fijnbesnaarde spel.

Woensdag 27 december
18:50 tot 21:35
Film: Perfect Days
Camera 2
€ 11,50

Deze films zaten voorheen in het Hoe lees ik een film?-programma:

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris startte in 2016 na dertig jaar boekenvak met De Lees!ambassade om het literaire lezen op een onderhoudende en toegankelijke manier te promoten. Ze schreef Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? en reist door het land met Lees!workshops.

Leen en lees de boeken van Lidewijde bij het Forum:

Misschien vind je dit ook leuk

Sneak Preview Sneak Preview

Sneak Preview

woensdag 17 januari 20:30 tot 22:30

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >