Raak mij aan! Touch me!
IDFA in Groningen 2023

IDFA in Groningen 2023

International Documentary Film Festival Amsterdam in Groningen is dé kans om de documentairehits van komend jaar alvast op het grote doek te zien.

Toekomstige Oscarwinnaars, ontzagwekkende staaltjes onderzoeksjournalistiek, hartverwarmende verhalen waar je het tijdens het kerstdiner (wat, bij de Paasbrunch!) nog steeds over hebt - IDFA in Groningen heeft het allemaal. Met een zinderende dwarsdoorsnede van het festival in Amsterdam kom je in Forum Groningen ruimschoots aan je documentairetrekken.

IDFA in Groningen 2023 vond plaats van donderdag 16 t/m zondag 19 november. Het Forum stond in het teken van de documentairefilm. Met ruim 80 voorstellingen trok IDFA in Groningen dit jaar meer bezoekers dan ooit tevoren. Een geslaagd filmfestival vol onderzoeksjournalistiek, archiefbeelden en hartverwarmende verhalen van over de hele wereld. Documentaire tijdens IDFA gemist? Bekijk hier welke IDFA-documentaires binnenkort in première gaan.

Schrijf je in voor de filmnieuwsbrief om als allereerste informatie te ontvangen over de editie van 2024.

 

IDFA na IDFA

Docs: Smoke Sauna Sisterhood Docs: Smoke Sauna Sisterhood

Docs: Smoke Sauna Sisterhood

Intieme en poëtische registratie van vrouwen die zich letterlijk en figuurlijk blootgeven in de traditionele Estse sauna, waar het luisteren naar elkaars ontroerende en traumatische verhalen een helende werking heeft.

dinsdag 5 december 18:50 tot 20:29
Docs: De Bezette Stad Docs: De Bezette Stad

Docs: De Bezette Stad

Spoken uit het verleden echoën in het heden in deze meditatie op de Amsterdamse oorlogsgeschiedenis. Steve McQueen (12 Years a Slave) baseerde de film op Bianca Stigters Atlas van een bezette stad.

dinsdag 5 december 18:30 tot 23:15
Docs: Kokomo City Docs: Kokomo City

Docs: Kokomo City

Knallend portret van vier zwarte trans vrouwen in New York en Atlanta waarin geweld, schoonheid en wijsheid wedijveren. Over de rauwe werkelijkheid van geld verdienen met sekswerk, hun plek in de zwarte gemeenschap en de weg naar acceptatie.

donderdag 7 december 16:45 tot 18:08
Docs: Gerlach Docs: Gerlach

Docs: Gerlach

Lyrisch en liefdevol portret van Gerlach van Beinum, een van de laatste klassieke akkerbouwers van Nederland.

Premièredatum donderdag 14 december
Docs: Dearest Fiona Docs: Dearest Fiona

Docs: Dearest Fiona

Fiona Tan’s Indonesisch-Chinese vader komt in zijn brieven tot leven, zoals de Nederlanders van honderd jaar geleden in de fascinerende archiefbeelden die zij opdiepte.

Premièredatum donderdag 28 december
Docs: Sur l'Adamant Docs: Sur l'Adamant

Docs: Sur l'Adamant

Deze subtiele en diep empathische Gouden Beer-winnaar is een hartverwarmend portret van enkele regelmatige bezoekers en hun begeleiders.

Premièredatum donderdag 4 januari
Docs: El Eco Docs: El Eco

Docs: El Eco

In El Eco, een afgelegen dorp in Mexico, is kind zijn een intense onderdompeling in de natuur, maar de mores van het dorp botsen niet zelden met puberende dochters.

Premièredatum donderdag 25 januari
Docs: Breaking Social Docs: Breaking Social

Docs: Breaking Social

Oogverblindend wereldwijd onderzoek naar het sociale contract en cohesie, met bestsellerauteur Rutger Bregman als zeer sympathieke deskundige getuige.

Premièredatum donderdag 1 februari
Docs: Songs of Earth Docs: Songs of Earth

Docs: Songs of Earth

De 84-jarige vader van filmmaker Margreth Olin neemt je een jaar lang mee uit wandelen in zijn achtertuin: de spectaculaire Noorse vallei Oldedalen.

Premièredatum donderdag 22 februari
Docs: Alreadymade Docs: Alreadymade

Docs: Alreadymade

Een uiting van anti-kunst werd het invloedrijkste kunstwerk van de 20e eeuw. Maar wie verhief het urinoir tot kunst? Speculaties over een vrouwelijk auteurschap komen en gaan.

Premièredatum donderdag 7 maart

Meer film bij het Forum

Filmseries en specials Filmseries en specials

Filmseries en specials

Bijzondere, eenmalige filmspecials

IFFR IFFR

IFFR

Ontdek de klappers van het komende filmjaar.

Op de hoogte blijven van het programma? >

Op de hoogte blijven van het programma? >