Raak mij aan! Touch me!

Het Clubhuis

Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kom naar Het Clubhuis in jouw Forumbibliotheek met elke week een andere activiteit. Altijd leuk en je leert er óók nog wat van!

Het Clubhuis bezoeken bij een Forumbibliotheek bij jou in de buurt is gratis, je hoeft je niet aan te melden en je mag in en uit lopen wanneer je wilt. Maar natúúrlijk wil je blijven! ;)

Agenda

Onderaan deze pagina vind je uitleg over de activiteiten. Kijk in de agenda van de Forumbibliotheek bij jou in de buurt wanneer welke activiteit waar en wanneer gepland staat:

Clubhuis De Wijert

Agenda

Clubhuis Haren

Agenda

Clubhuis Lewenborg

Agenda

Clubhuis Selwerd

Agenda

Alle activiteiten

Hieronder vind je de activiteiten die afwisselend bij De Clubhuizen plaatsvinden. Kijk in de agenda van Het Clubhuis bij jou in de buurt (via de knoppen hierboven) wat je wanneer kunt doen.

Ozobots

Wat is een Ozobot? En wat kan hij eigenlijk allemaal? Een Ozobot is het kleinste programmeerbare robotje van de wereld, met lichtsensoren aan de onderkant waarmee hij kan “zien”. Teken je eigen parcours met lijnen en kleuren, laat de Ozobot erover heen rijden en kijk wat er gebeurt.

Smartgames

Ben jij een doorzetter? Daag jezelf uit en kom meespelen met onze Smartgames. Ben je een Starter, een Junior, een Expert, of misschien zelfs een Master of een Wizard? Kom het testen en laat je hersenen kraken!

LEGO Storytelling

Vertel je verhaal met LEGO! Verzin en ontwerp een eigen verhaal op drie verschillende bouwplaten door een begin, een middenstuk en een eind te bouwen van LEGO. Hoe ziet jouw verhaal eruit? Ben je ook zo nieuwsgierig naar de verhalen van andere bouwers?

3D-Pennen

Heb je wel eens getekend met plastic draad? Met een 3D-pen schrijf of teken je met gesmolten plastic, in plaats van inkt. Dit geeft een spectaculair effect, waardoor jouw kunstwerk uit laagjes wordt opgebouwd en dus echt 3D wordt.

Gravitrax

Bouw je eigen kogelbaanwereld met Gravitrax. Gebruik de verschillende bouwstukken om een parcours vol actie te maken en ontdek hoe je met behulp van magneten en zwaartekracht de kogels naar de finish kunt brengen.

Codetaal

Heb je ook wel eens geheimen die je zou willen opschrijven, maar die een ander niet mag lezen? We gaan geheimschriften bekijken, ontcijferen en uitproberen. We gaan aan de slag met codetaal en er zelf ook een bedenken. 

Illustratie © Quentin Blake

Binaire armbandjes

Geen alfabet van letters maar van cijfers. Huh?! Dat bestaat toch niet? Jazeker, met nullen en enen vorm je het binaire alfabet. En dit wordt weer gebruikt bij het programmeren van games. Wil jij meer over dit alfabet leren? Aan de hand van het maken van kralenarmbandjes- of kettingen heb je het zo in de vingers.

Nog meer leuks voor kinderen

Leren Programmeren

Leren Programmeren

Leer hoe je zelf een game of website maakt! 

Kleintje Koffie

Kleintje Koffie

Bij Kleintje Koffie helpen we je om leuke boekjes uit te zoeken voor je kind. Elke maand bij onze Forumbibliotheken.

Jeugd

Jeugd

De leukste films en activiteiten voor kinderen!

FF ONLINE Animeren

FF ONLINE Animeren

Bekijk de achtste aflevering van FF ONLINE.

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >