Raak mij aan! Touch me!

Het Clubhuis

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kom naar Het Clubhuis in de Forumbibliotheek bij jou in de buurt met elke week een andere activiteit, maar altijd leuk! En je leert er óók nog wat van.

Het is gratis, je hoeft je niet aan te melden en je mag in en uit lopen wanneer je wilt. Maar natúúrlijk wil je blijven! ;)

Agenda en activiteiten

Onderaan deze pagina vind je uitleg over de activiteiten. Kijk in de agenda van de Forumbibliotheek bij jou in de buurt wanneer welke activiteit gepland staat.

Haren

Agenda

Selwerd

Agenda

Lewenborg

Agenda

De Wijert

Agenda

Alle activiteiten

Hieronder vind je de activiteiten die afwisselend bij De Clubhuizen plaatsvinden. Kijk in de agenda van Het Clubhuis bij jou in de buurt (via de knoppen hierboven) wat je wanneer kunt doen.

Typ een brief

Schrijf een brief aan je vakantievriend, opa, oma of gewoon iemand die je lief vindt. In de typemachine stop je briefpapier en typ je een bericht. Het papier kun je daarna opvouwen tot een envelop. We verzegelen het met een officiële waxzegel, doen er een postzegelop en hupsakee…de brief kan gelijk in de brievenbus.

Muizenhuis maken

Ken je het echte muizenhuis waar Sam en Julia wonen? In een oude schoenendoos maken we met afvalproducten, mooie stofjes, knopen en nog veel meer een nieuw huisje voor een ander muisje. Eerst nog even de kat op straat zetten.

Schaduwtheater Max en de Maximonsters

We lezen het spannende verhaal over Max die zonder eten naar bed moet. Daarna maken we schaduwpoppen en mag je een voorstelling geven in je eigen gemaakte schaduwtheater. Na afloop krijg je het boek en theatertje mee naar huis. De wat oudere kinderen kunnen ook kiezen voor het boek Een Brief voor de Koning.

Bob Popcorn feestje

Bob Popcorn is een bekend boekfiguur en een geweldig, grappig en explosief maiskorreltje. Je gaat vanzelf van hem houden. We gaan voorlezen, het record ‘de langste woordslang maken’ verbreken, popcornbakjes versieren en natuurlijk popcorn poppen en opeten.

Kunst met letters

Met stiften, verf of stoepkrijt ga je aan de slag om van je eigen naam een kunstwerk te maken. Door eerst met tape een aantal lijnen af te plakken en deze, als je klaar bent, te verwijderen, krijg je een prachtige compositie. Als het zonnetje straalt, zitten we lekker buiten.

Moppentrommel

Lekker lachen om een goede mop of een raadsel waar je hersenen nog dagen van kraken. Dierenmoppen, vieze moppen, flauwe moppen, zelfbedachte moppen, het mag allemaal. We maken er mooie moppenleggers en moppentrommels bij en toveren een glimlach op ieders gezicht.

Stopmotion met Shaun het schaap

Ken je het slimme schaapje Shaun, dat allerlei avonturen op de boerderij beleeft? Jij gaat nu met de figuren en achtergronden uit deze serie je eigen stopmotionfilmpje maken. Wist je dat je voor een filmpje van 33 seconden wel 200 foto’s nodig hebt? Gauw aan de slag, dus!

Vertelstenen

We beginnen met mooie sprookjes uit verschillende culturen. Daarna mag je alle figuren, plaatsen en voorwerpen uit deze verhalen op de stenen plakken. Met je eigen set vertelstenen kun je het verhaal steeds weer opnieuw beleven. Je krijgt ze mee in een mooi zakje.

Nog meer leuks voor kinderen

Voorleeshalfuurtje

Voorleeshalfuurtje

Elke eerste donderdag van de maand voorlezen in Wonderland!

donderdag 7 oktober 10:30 tot 11:00
Leren Programmeren

Leren Programmeren

Leer hoe je zelf een game of website maakt! Voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Kleintje Koffie

Kleintje Koffie

Bij Kleintje Koffie helpen we je om leuke boekjes uit te zoeken voor je kind. Elke maand bij onze Forumbibliotheken.

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Van 6 t/m 17 oktober bij het Forum en de Forumbibliotheken.

Cinekid

Cinekid

Het leukste kinderfestival in de herfstvakantie.

Jeugd

Jeugd

De leukste films en activiteiten voor kinderen!

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >