Raak mij aan! Touch me!

Springlezend Live! vanuit Forum Groningen (VO)

Deze live uitzending is al geweest, maar is terug te kijken!

Woensdag 3 april stond Forum Groningen in het teken van lezen, de Rabo Studio vormde het decor voor twee boeiende programma's voor én door leerkrachten. Onder de naam Springlezend LIVE inspireerden leraren elkaar met voorbeelden uit de praktijk, om zo een rijke leesomgeving op school of in de klas te creëren. In totaal bezochten meer dan 140 geïnteresseerde bezoekers uit het onderwijs het fysieke programma, online werd vanuit heel Nederland meegekeken. 

Het avondprogramma concentreerde zich rondom het lezen in het voortgezet onderwijs. Presentatoren Bart Gielen (Barts boekenclub) en Daphne Acoca (docent Engels) gingen in gesprek met tafelgasten Yra van Dijk, Robert Koobs, Irene Wymenga en auteur Simone Atangana Bekono over het thema burgerschap en identiteit. Lezen helpt ons om beter te leren kijken, door je te verdiepen en te verplaatsen in de personages. Het geeft een meer empathische blik op de wereld. 

De organisatoren van Springlezend LIVE en Forum Groningen kijken terug op een geslaagde dag. “Dit programma geeft een mooi podium aan voorlopers in effectief leesonderwijs en legt de verbinding met scholen die daarin de eerste stappen zetten.”

Bekijk de uitzending terug
Deze live uitzending is al geweest, maar is terug te kijken!