Raak mij aan! Touch me!

Succes is een keuze, geluk is maakbaar, werk is daarbij onmisbaar, en meer nog dan liefdesrelaties vormen organisaties de structuren waarin we al dit moois willen realiseren.

In een nieuwe serie met Menno de Bree onderzoeken we waarom organisaties ook een bron van ellende en ongeluk kunnen zijn en het werkplezier negatief beïnvloeden. In iedere lezing staat een ander filosofisch perspectief centraal.

Natuurlijk is het zo dat werk en organisaties voor ontplooiingsmogelijkheden zorgen, voor kapitaal, sociale verbanden, netwerken en projecten zorgen die het mogelijk maken andere mensen te ontmoeten, aan projecten te werken op een schaal die voor individuen onhaalbaar is - en zelfs als je een bullshitbaan hebt, levert dat (hopelijk) altijd nog geld op waarmee je ‘leuke dingen’ kunt doen.

Maar organisaties (en werk) vormen ook een bron van ellende en ongeluk. Sommige van die bronnen hebben te maken met jouw specifieke omstandigheden: een leidinggevende die niet kan leidinggeven, een organisatie zonder duidelijk doel, een collega die stinkt. Het kan ook zijn dat je een conflictueus karakter hebt, geen reëel zelfbeeld hebt, of je doelen veel te hoog stelt. Het is dan lastig om gelukkig te worden.

Maar hoe belangrijk ook, in deze lezingenserie gaat het niet over deze incidentele, maar meer over generieke factoren die maken dat organisaties hun mensen mangelen en die mensen hun nagestreefde geluk niet bereiken. Tijdens elke lezing staat een ander onderwerp centraal.
 

wo 14 februari 2024Inleiding. De belofte van geluk door werk
wo 13 maart 2024Waarde toevoegen & gemeenschapszin
wo 10 april 2024Collega's, afdelingen, teams & leiderschap
wo 1 mei 2024Organisatie-optimisme & zelfrealisatie
wo 29 mei 2024Moeite en lelijkheid & tips

Agenda

Woensdag 29 mei
19:30 tot 22:00
Rabo Studio
€ 12,50

Misschien vind je dit ook leuk

Filosoof in één dag Filosoof in één dag

Filosoof in één dag

za 8 jun van 13:00 tot 17:00
Late Night met Splinter Late Night met Splinter

Late Night met Splinter

vr 21 jun van 21:00 tot 22:30