Raak mij aan! Touch me!

Deze internationaal gerenommeerde korte films moet je gezien hebben!

Een prachtige mix van prijswinnende films, die gedraaid hebben op Cannes, Sundance, Annecy en genomineerd zijn voor een Oscar zijn zeker het bekijken waard.


De volgende films behoren tot het programma.


It's Nice in Here 
Robert-Jonathan Koeyers

It’s Nice in Here is een fragmentarisch portret van Crimson, een jonge zwarte jongen in de Verenigde Staten die omkomt door een politiekogel. Het verhaal wordt verteld door drie perspectieven; dat van zijn beste vriendin, een willekeurige omstander en een politieagent. Beïnvloed door de verhalen rondom Black Lives Matter in de media, wilde Koeyers een narratief creëren waarbij de kijker door de polariserende lens heen kunnen prikken. Koeyers wil dat de kijkers vooral drie mensen zien die dezelfde gebeurtenis om moeten gaan en vooral ook dat kijkers de mens achter het politiepak zien.  

Zijn film hielp Koeyers om na te gaan wat zijn identiteit en zwartheid voor hem betekent. De titel slaat dan ook op het gevoel dat hij zichzelf nu ook graag geeft, dat ook hij er mag zijn, hij grappig is en bovenal dat hij sterk is. Dit gevoel had hij vroeger nooit, maar nu voelt hij toch steeds vaker dat het toch ook wel prettig is hier, in zijn lichaam.   

16 min


Ice Merchants 
João Gonzalez 

Elke dag springen een vader en zijn zoon met een parachute uit hun duizelingwekkend koude huis, vastgemaakt aan een klif, om naar het dorp op de grond te gaan, ver weg waar ze het ijs verkopen dat ze dagelijks produceren.

16 min
 

Granny's Sexual Life 
Urška Djukić & Émilie Pigeard 

14 min
 

The Flying Sailor  
Wendy Tilby, Amanda Forbis 

8 min
 

Letter to a Pig 
Tal Kantor

Een overlevende van de holocaust leest een brief voor die hij schreef aan het varken dat zijn leven redde. Een jong schoolmeisje hoort zijn getuigenis in de klas en zakt weg in een verwrongen droom waarin ze vragen over identiteit, collectief trauma en de extremen van de menselijke natuur onder ogen ziet.

17 min

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed: Top Notch Shorts.

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >