Raak mij aan! Touch me!

Spijkerharde, hyperstilistische en rauw-realistische thriller met opwindende cameravoering om je vingers bij af te likken. Naar de populaire tv-serie die Michaell Mann groot maakte in de jaren tachtig.

Zeventien jaar na de 80s politieserie Miami Vice maakte regisseur Mann een film over de undercoveragenten James ‘Sonny’ Crockett (Colin Farrell) en Ricardo ‘Rico’ Tubbs (Jamie Foxx). Wanneer een geheime FBI-operatie bloederig uit de hand loopt, gaan Crockett en Tubbs diep undercover om een ​​transnationaal drugskartel te infiltreren. De supercoole superagenten ontdekken al snel dat ze op iets veel groters dan drugssmokkel zijn gestuit. 
 
Michael Mann houdt zich verre van de iconische tv-serie Miami Vice, die hem in de jaren tachtig faam bracht. Flamingo's, schoudervullingen en de muziek van Jan Hammer ontbreken: met digitale middelen creëren Mann en cameraman Dion Beebe liever verbluffende beelden van de nachtelijk broeiende stad. De opwindende cameravoering is om je vingers bij af te likken: van zwierig en sensueel tot wreed-realistisch. De speedboten schitteren in de zon, terwijl de spijkerharde actiescènes de hyperstilistische thriller donker kleuren.
 
Bron: Eye

The Best of Michael Mann

Ter ere van zijn nieuwste release Ferrari vertonen wij de hele maand maart het allerbeste van filmauteur Michael Mann, vooral bekend door zijn unieke visuele stijl en onconventionele scores. Klik hieronder door naar het hele programma met classics als Heat, The Insider en Miami Vice

Agenda

Donderdag 28 maart
20:30 tot 23:06
Special
Camera 2
€ 12,00
Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
134 min
Kijkwijzer
Land
US
Jaar
2006
Regie
Michael Mann

Misschien vind je dit ook leuk

Filmcollege: De vijf M’en van Michael Mann Filmcollege: De vijf M’en van Michael Mann

Filmcollege: De vijf M’en van Michael Mann

zo 3 mrt van 16:00 tot 17:00
Classics: Collateral Classics: Collateral

Classics: Collateral

ma 25 mrt van 20:30 tot 22:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >