Raak mij aan! Touch me!

Het witte doek gloeit Ferrari-rood in Michael Manns prestigieuze biopic over de iconische Italiaanse racemagnaat en de (paarden)kracht die hem dreef.

In de zomer van 1957 stevent sportwagenpionier Enzo Ferrari af op een faillissement en een familiecrisis. Tijdens de mythische autorally Mille Miglia staat alles op het spel voor de oprichter van het Formule 1-team dat zijn naam draagt. Michael Mann, de regisseur van moderne klassiekers als Heat en Miami Vice, maakt op zijn tachtigste dit droomproject waar. Het lang onverfilmde script van Troy Kennedy Martin (The Italian Job), gedistilleerd uit de biografie Enzo Ferrari: The Man and the Machine, kristalliseert Ferrari’s levensverhaal in een karaktervol keerpunt.

Adam Driver poetst na House of Gucci zijn beste Italiaanse accent op voor de hoofdrol en Penélope Cruz steelt de show als - meer dan - mevrouw Ferrari. Ook zonder Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië heeft deze steigerende hengst genoeg onder de motorkap om zelfs de grootste F1-leek te fascineren en vervoeren.

Filmcollege Michael Mann | zo 3 mrt

Ben jij geïnteresseerd in het werk van filmregisseur Michael Mann? Filmjournalist Hugo Emmerzael dompelt ons aan de hand van diverse fragmenten onder in zijn oeuvre. Aan de hand van vijf M’en (Mannen, Misdaad, Moderniteit, Machines en Muziek) ontleedt hij terugkerende thema’s en stijltechnieken in het werk van Michael Mann en staat hij stil bij één van de belangrijkste nog werkende Amerikaanse regisseurs. 

The Best of Michael Mann

Ter ere van zijn nieuwste release Ferrari vertonen wij de hele maand maart het allerbeste van filmauteur Michael Mann, vooral bekend door zijn unieke visuele stijl en onconventionele scores. Klik hieronder door naar het hele programma met classics als Heat, The Insider en Miami Vice

Agenda

Donderdag 29 februari
15:30 tot 17:51
Camera 3 Deluxe
€ 14,50
Vrijdag 1 maart
15:15 tot 17:36
Camera 3 Deluxe
€ 14,50
Dinsdag 5 maart
15:40 tot 18:01
Camera 3 Deluxe
€ 14,50
Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
131 min
Kijkwijzer
Acteurs
Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Jack O’Connell, Patrick Dempsey, Gabriel Leone, Sarah Gadon
Land
VS
Jaar
2023
Regie
Michael Mann

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: The Last of the Mohicans Classics: The Last of the Mohicans

Classics: The Last of the Mohicans

ma 11 mrt van 18:50 tot 20:52
Classics: Heat Classics: Heat

Classics: Heat

vr 15 mrt van 20:30 tot 23:30
Classics: The Insider Classics: The Insider

Classics: The Insider

vr 22 mrt van 20:30 tot 23:18

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >