Raak mij aan! Touch me!
Rebelse gasten

Rebelse gasten

Rebelse gasten

Onze rebelse gasten vind je hieronder op een rijtje, zodat je ze alvast beter kunt leren kennen voor het Rebelse Meisjes Festival op zaterdag 4 juni!

Emma Wortelboer

Emma begon haar TV-carrière toen ze in 2015 werd toegelaten op de BNN University. Ze was van 2016 tot 2018 verslaggever bij Spuiten en Slikken en kreeg haar eigen formats (Emma’s Eerste Keer, Emma’s Peepshow). Van september 2018 tot maart 2020 was ze één van de presentatoren van YUNG DWDD. Samen met onder andere Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa maakt ze items voor de uitzendingen van De Wereld Draait Door. Zo had ze in 2019 haar eigen serie #Emmadouzepoints in de aanloop van het Eurovisie Songfestival. Tijdens het Eurovisiesongfestival 2019 maakte ze namens Nederland de jurypunten bekend, een droom die uitkwam!

Haar grootste hobby is Pokémon GO en ze is verslaafd aan animé films. Next op haar dromenlijstje is om ooit Prinses Alexia te interviewen.

Emma op Insta
Emma Wortelboer

Linda de Munck

Linda de Munck (26) maakt al jaren online content over alles rondom seksualiteit. Ze begon met video’s op YouTube daarna schreef ze een boek met als titel Seksleven en ze maakte de podcast Op Zoek Naar Seksualiteit. Nu is ze vooral actief op Instagram om met haar stories en posts taboes rondom naaktheid, seks, menstruatie en porno (etc.) te doorbreken. Ze stelt zichzelf kwetsbaar op en vertelt persoonlijke anekdotes zodat haar volgers daar iets van kunnen leren en zich erin kunnen herkennen.

Linda neemt deel aan het panel tijdens de gezamenlijke opening.

linda op insta
Linda de Munck

Afra Rijkhoff

Afra is Docerend Theatermaker. Samen met Sarah van der Meere maakt ze performances die buiten de vier muren van het theater spelen en die gaan over de druk die we onszelf opleggen en de druk die de maatschappij ons oplegt. Hiernaast is Afra projectleider bij Kunstbende Groningen en laat ze jongeren inzien dat ze vet getalenteerd zijn. Ze heeft het afgelopen jaar haar rebelse kant leren kennen en durft nu veel vaker op te staan tegen de gevestigde orde. En garde! (Who run the world?! ...Precies en dat mogen we wel wat vaker laten zien!)

Afra neemt deel aan het panel tijdens de gezamenlijke opening.

Afra op Insta
Afra Rijkhoff

Coco Ouwerkerk

Coco Ouwerkerk (online bekend als Colourbee) is een striptekenaar/animator. Ze heeft sinds 2016 zelf Smallpress stripboeken uitgebracht, waaronder: Colourbee in de Pocket, L.O.C.O, The Meeting, en samen met twee vrienden, de manga, Oyasumi gemaakt.

Sinds December 2017 is haar debuutalbum, Acception #Losers, uitgebracht door Uitgeverij Syndikaat. Dit album is genomineerd geweest voor Jeugdalbum van het Jaar in 2018. In Januari 2019 wordt Acception samen met WEBTOON uitgegeven als digitale strip, dat gratis in het Engels/Frans/Spaans te lezen is op de WEBTOON app. In Nederland zijn nu deel 1, #Losers, en deel 2, #Friendship, beschikbaar als uitgegeven stripalbums, meer albums zullen volgen.

Coco op insta
Coco Ouwerkerk

Hanne Staal

De Groningse trendwatcher Hanne van Talk of the Town begon jaren geleden met het organiseren van mini closetsales in haar toenmalige studentenkamer aan het Zuiderdiep. Binnen een mum van tijd bleek haar kamer toch te klein voor het enorme aantal bezoekers die op de parels afkwamen. Samen met Superbabe Floor besloot ze het grootser aan te pakken. Na het organiseren van closetsales en kledingruils in onder andere The Student Hotel en Der Aa-Theater, staan de twee nu ondersteund door Clipboard Juul op het Rebelse Meisjes Festival klaar voor al jullie fashiondilemma's! 

Hanne Staal

Roos de Boer

Roos is de oprichter van Cat Calls of Groningen, een activistisch Instagram account waarmee ze aandacht vraagt voor seksuele straatintimidatie in Groningen. Dit doet ze door waargebeurde catcalls en intimiderende leuzen op de straten van Groningen te krijten. 

Roos neemt deel aan het panel tijdens de gezamenlijke opening.

Roos op Insta
Roos de Boer

Hedwig van den Brink

Hedwig, ook wel bekend als Hedless is een opkomend DJ, student en organisator in de stad Groningen. Ze is twee jaar geleden begonnen, en draait inmiddels bij radiostations en verschillende events. Met een flinke dosis passie voor de muziek en de scene pakt ze elke kans om dit over te brengen aan anderen. 

Hedwig neemt deel aan het panel tijdens de gezamenlijke opening.

hedwig op insta
Hedwig van den Brink

Lottie Herfkens

Lottie Herfkens geeft de workshop volggen. Ze is social media-expert en videotrainer. Lottie heeft onder andere voor War Child, het Groninger Museum en Alzheimer Nederland gewerkt. Met haar videotrainingen wil ze zoveel mogelijk mensen leren om hun verhaal met hun smartphone te vertellen.

Lottie op insta
Lottie Herfkens

GINGE

Ineens was daar GINGE. Een kleine vier jaar geleden begon ze – Renéé Rijpstra – pas met het schrijven en opnemen van haar eigen liedjes: R&B-pop nummers over gebroken harten, woede en romantiek. Inmiddels zijn we de popronde, videoclips en een debuut EP (Belly) verder. Met prachtige warme stem bezingt GINGE stevige thema’s, zoals mentale struggles en ongelijkheid. Een eigenzinnige zangeres die akoestische setting de perfecte afsluiting van het festival is.

Ginge op Insta
GINGE

Megan de Vos

Megan de Vos, afgestudeerd aan Academie Minerva, is freelance illustrator en ontwerper. Ze experimenteert met verschillende stijlen en manieren van uitwerken, Ze creëert graag werk waarin verhaal, kleur en vorm met een kleine dosis humor samenwerken in illustraties. Haar werk is vrij en kleurrijk. Samen met Megan ga jij aan de slag om van jouw Tote Bag je eigen kunstwerk te maken op de markt!

Leuk om te weten: Megan heeft de illustratie voor het Rebelse Meisjes Festival gemaakt!

megan op insta
Megan de Vos

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >