Raak mij aan! Touch me!

Boekenbon Literatuurprijs Scholierendebat

In gesprek met de schrijvers van het favoriete boek!

Voorafgaand aan de uitreiking van de Boekenbon Literatuurprijs 2023 werd in twee steden een Scholierendebat met de genomineerde schrijvers georganiseerd. Op woensdag 8 november vond in het Forum een debat plaats voor scholieren van de bovenbouw havo/vwo met schrijvers Jan Vantoortelboom, Richard Osinga, Tiemen Hiemstra, Saskia de Coster en uitgever Jasper Henderson (namens Roxane van Iperen).

Vanuit vijf verschillende klassen uit Groningen waren ruim 100 leerlingen aanwezig bij het debat. Zij gingen in het Forum inhoudelijk in debat met de auteurs van boeken die genomineerd waren voor een van de belangrijkste Nederlandse literaire prijzen. Een dergelijk programma past goed in het educatieprogramma van Forum Groningen, waarin leesbevordering een van de speerpunten is. 

Na afloop van het debat kozen de aanwezige leerlingen de Groningse Scholenfavoriet. Het was een nek-aan-nek race waarbij Munt van Richard Osinga met een stem verschil won van Net echt van Saskia Coster. Donderdagavond 9 november koos de officiƫle jury voor Jan van Toortelboom met zijn boek Mauk

14647

Misschien vind je dit ook leuk

Expo in het Forum Expo in het Forum

Expo in het Forum

Bezoek met jouw klas een expositie in het Forum! 

Film na schooltijd Film na schooltijd

Film na schooltijd

Wil je 's avonds met een groepje leerlingen naar de film? Dat kan!