Raak mij aan! Touch me!
Coen Simon, Tom-Jan Meeus, Tinneke Beeckman
Biografie

Coen Simon, Tom-Jan Meeus, Tinneke Beeckman

Coen Simon

Coen Simon is filosoof, hoofdredacteur van Filosofie Magazine en schrijft voor NRC, Trouw en de Correspondent. Voor En toen wisten we alles ontving hij in 2012 de Socratesbeker. In 2020 verscheen zijn boek Pleidooi tegen enthousiasme. 

Tom-Jan Meeus

'Chaos' is het thema van de Maand van de Filosofie dit jaar. Tom-Jan Meeus schrijft dit jaar bij dit thema het filosofisch essay dat in april 2024 uitkomt. Tom-Jan Meeus is journalist bij NRC. Hij was er politiek chroniqueur, columnist, correspondent in de VS en onderzoeksjournalist. Hij leverde eerder bijdragen aan onder meer Buitenhof en het Amerikaanse Politico. Hij ontving de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. Hij werd geciteerd door onder meer The New York Times, The Economist, de BBC en CNN. 

Tinneke Beeckman

Tinneke Beeckman studeerde filosofie aan de VUB en de ULB. Ze werkte jarenlang als aspirant en als postdoctoraal onderzoeker (FWO) aan de VUB. Sinds 2012 is ze schrijfster. In hetzelfde jaar publiceerde ze Door Spinoza’s Lens (Pelckmans), in 2015 volgde Macht en Onmacht. Een verkenning van de hedendaagse aanslag op de Verlichting (De Bezige Bij) en in 2020 Machiavelli’s Lef. Levensfilosofie voor de vrije mens (Boom). Voor haar boek over Machiavelli kreeg ze de Hypatiaprijs (2022). Ze is columnist voor De Standaard en geeft regelmatig filosofische en politieke analyses in de media.
 

Nacht van de Filosofie

Op 19 april vult het Forum Groningen zich met filosofische kwesties en alledaagse vragen, filosofen en visionairs tijdens de Groningse Nacht van de Filosofie.

--

On April 19th, the Forum will be filled with philosophical issues and everyday questions, philosophers and visionaries during the Groningen Night of Philosophy.

Nacht van de Filosofie