Raak mij aan! Touch me!

Hét jaarlijkse gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Op zaterdag 30 september ga je op ontdekkingstocht door de alfa, beta, gamma en medische wetenschappen. Ervaar hoe het is om als een echte paleontoloog naar botten van dino's te graven en leer hoe het DNA van een banaan eruitziet. Of kruip in de huid van een rechter om te beoordelen of iemand schuldig is of niet. En wie wil er niet leren programmeren, solderen of een eigen robotje bouwen? Ontdek of jij een topsporter bent, speel met een robot of ontdek hoe vuurwerk werkt! Doe mee met allerlei proefjes, uitdagingen en toffe wetenschapsshows. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Zpannend Zernike .

Over Zpannend Zernike

Zpannend Zernike is het jaarlijkse gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op zaterdag 30 september & zondag 1 oktober van 12.00 - 17.00 uur is er in Groningen van alles te doen en te ontdekken voor kinderen. Maar ook (groot)ouders en begeleiders zullen zich niet vervelen! 

Weekend van de Wetenschap Groningen

Het laatste weekend van september staat Groningen in het teken van de wetenschap. Op vrijdag 29 september start het weekend met de Europese Nacht van de Onderzoekers in Forum Groningen. Anders dan de naam doet vermoeden is deze nacht niet van en voor de onderzoekers, maar juist voor alle nieuwsgierige Groningers bedoeld. Tussen 19.00 en 23.00 uur wordt Forum Groningen omgetoverd tot een wetenschapsfestival vol met wetenschapskomedie, discussies, mini-colleges, muziek en experimenten. 

Foto's Zpannend Zernike 2022 © Lucas Kemper

Meer over Zpannend Zernike

Misschien vind je dit ook leuk

3D-printen@Forum: open inloop 3D-printen@Forum: open inloop

3D-printen@Forum: open inloop

donderdag 5 oktober 18:00 tot 21:00
Walk-in Smartlab Walk-in Smartlab

Walk-in Smartlab

zondag 1 oktober 11:00 tot 17:00
Storyworld Storyworld

Storyworld

dinsdag 3 oktober 10:00 tot 17:00

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >