Raak mij aan! Touch me!

Veneno, de Spaanse hitserie over het leven van trans-icoon & sekssymbool Cristina “La Veneno” Otriz Rodríguez wordt uitgebracht in Nederland.

Ter ere van deze release bieden wij de unieke kans om de eerste twee afleveringen in de bioscoop te bekijken. De serie ontvangt veel lof in het buitenland en werd overladen met prijzen en nominaties. We gaan terug naar april 1996 in Madrid. De Spaanse transgender zangeres Christina Ortiz Rodríguez is in no time uitgegroeid tot de beroemde televisiepersoonlijkheid “La Veneno.” Ze wordt bekend door haar opvallende uiterlijk – lang bruin haar, felrode lippen en enorme borsten, in combinatie met haar charisma en vlotte babbel. Toch zal La Veneno’s leven en dood voor de meeste mensen een raadsel blijven. De serie vertelt de ervaringen van een worstelende transgendervrouw, die in de jaren negentig bekendheid verwierf met televisieoptredens en het publiek veroverde met een unieke kijk op de wereld.

Agenda

Maandag 29 november
21:00 tot 22:50
Camera 2
€ 11,00
Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
110 min
Kijkwijzer
Acteurs
Lola Rodriguez, Isabel Torres, Paca La Pirana, Daniela Santiago
Land
Spanje
Jaar
2020
Regie
Javier Ambrossi, Javier Calvo

Cinequeer

Forum organiseert in samenwerking met Cinemien en OUTtv Cinequeer. Een filmavond die elke keer verrast in diversiteit en inclusiviteit met krachtige, bijzondere of gewoon entertainende LGBTQI+ verhalen. De missie van Cinequeer is om als een vaste waarde de LGBTQI+ en open-minded filmtheaterbezoeker elke maand weer te inspireren, te onderwijzen en historische en hedendaagse perspectieven bieden op de LGBTQI+ community.

Misschien vind je dit ook leuk

Pleasure

Pleasure

Premièredatum donderdag 4 november
Rialto

Rialto

maandag 25 oktober 21:00 tot 22:40
The Taste of Desire

The Taste of Desire

woensdag 3 november 19:00 tot 20:37

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >