Raak mij aan! Touch me!

Alexia heeft wat littekens opgelopen in haar jeugd. Om precies te zijn een titanium plaat in haar hoofd, als herinnering aan een auto-ongeluk.

In plaats van angst of weerzin hebben auto’s sindsdien een enorme aantrekkingskracht op haar. Het metaal in haar hoofd windt haar op, maar maakt haar ook agressief. Nadat ze zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige misdaden slaat ze op de vlucht en neemt ze de identiteit aan van een al jaren vermiste jongen, Adrien. Zijn vader (Vincent Lindon), een getroebleerde brandweerman, onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon. Zo stillen deze twee eenzame zielen hun honger naar menselijk contact.

Regisseur Julia Ducournau (Raw) zette het Cannes filmfestival op zijn kop door, als tweede vrouw na Jane Campion (The Piano), met Titane de Gouden Palm voor Beste Film te winnen. "Titane is het werk van een waanzinnige visionair die de volledige controle over haar wilde geest heeft” en “Een van de wildste films die ooit in Cannes in première ging”, zijn slechts een greep uit de reacties van de compleet overdonderde pers. In Ducournau’s eigen woorden: “Voor mij is het een liefdesverhaal; een film over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van de ander. Maar eigenlijk is het onmogelijk de film te pitchen. Titane is gewoon Titane."

Agenda

Zaterdag 14 augustus
16:00 tot 17:58
Voorpremière
Camera 5
€ 11,00
Donderdag 26 augustus
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
108 min
Kijkwijzer
Acteurs
Vincent Lindon, Agathe Rousselle
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Regie
Julia Ducournau

Misschien vind je dit ook leuk

Mitra

Mitra

donderdag 5 augustus 18:50 tot 20:47
Falling

Falling

donderdag 5 augustus 21:20 tot 23:22
Strawberry Mansion

Strawberry Mansion

donderdag 5 augustus 21:30 tot 23:10

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >