Raak mij aan! Touch me!

Het einde van een sportcarrière is een race tegen de klok en een gevecht met de onvermijdelijke ondergang.

De verslavende behoefte om te blijven strijden tart elke logica en zorgt voor een tegelijk fascinerend en pijnlijk drama. Time Trial neemt ons mee naar de laatste wedstrijden in de carrière van profwielrenner David Millar. Mag hij nog één keer zijn kunsten vertonen in de Tour de France?

We zitten midden in het peloton, zien af tijdens onmogelijke beklimmingen, vliegen mee tijdens levensgevaarlijke afdalingen en liggen na afloop naast hem in de hotelkamers om te recupereren. We rijden mee in een volgauto, een bron van comfort, bevoorrading en korte verlichting van de kou. En we weten dat met elke afgelegde kilometer de definitieve eindstreep dichterbij komt.

Met gebruik van vernieuwende cameravoering en een soundtrack van de Amerikaanse componist Dan Deacon brengt Time Trial ons heel dicht bij David Millar en toont hoe de menselijke geest gedreven wordt door krachten die dieper zijn dan succes en roem.

Agenda

Maandag 5 juli
19:10 tot 20:42
Camera 4
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
82 min
Kijkwijzer
Acteurs
David Millar, Thomas Dekker
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2017
Regie
Finlay Pretsell

Sportzomer

Dit is de zomer van het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen. Het Forum staat stil bij deze sportevents met onder andere boeiende voorbeschouwingen, sportdocumentaires en een fotopresentatie van Groninger Sporticonen. Vier de Sportzomer met ons en geniet samen met andere sportfans van de atleten, hun verhalen en overwinningen!

Sportzomer

Misschien vind je dit ook leuk

0,03 seconde 0,03 seconde

0,03 seconde

vrijdag 23 juli 17:00 tot 18:40
Next Goal Wins Next Goal Wins

Next Goal Wins

woensdag 23 juni 19:00 tot 20:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on