Raak mij aan! Touch me!

Vier kinderen raken tijdens de zomervakantie bevriend en ontdekken dat ze paranormale krachten hebben. 

Ver weg van het alziende oog van de volwassenen komen hun mysterieuze krachten naar boven. Tijdens het verkennen van hun nieuwe gaven, is het alsof een geheime, nieuwe wereld voor hen opengaat. Er doen zich evenwel onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen voor. Hun onschuldige spel neemt een duistere wending als er vreemde dingen beginnen te gebeuren.

De 9-jarige Ida en haar gezin zijn net verhuisd naar een appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo. Het is zomervakantie en Ida moet met haar zus Anna buitenspelen. Op het speelplein ontmoet Ida Ben, een eenzame jongen die gepest wordt door andere kinderen uit de buurt. Hij neemt Ida mee naar het bos en laat haar zien dat hij een flessendop kan laten bewegen met zijn geest. Anna, achtergelaten door haar zus op het speelplein, raakt tegelijkertijd bevriend met Aisha, een jong meisje met vitiligo. Anna is vanwege haar autisme nonverbaal, maar op een of andere manier kunnen de twee toch met elkaar communiceren.

De vier kinderen raken bevriend en proberen van alles uit om hun nieuwe ontdekte gaven uit te testen. Anna en Aisha blijken niet alleen door telepathie met elkaar verbonden te zijn en Aisha helpt Anna zelfs met praten, tot grote vreugde van haar moeder. Ook Ben ontwikkeld steeds meer krachten en komt erachter dat hij in de hoofden van andere mensen kan kruipen en ze kan laten doen wat hij wil. Ben heeft echter weinig goeds in de zin met zijn nieuwe gaven en langzaam maar zeker veranderen de onschuldige spelletjes in gevaarlijke situaties met dood en verderf als gevolg…

Met The Innocents zet de Noorse regisseur Eskil Vogt een beklemmende en verontrustende thriller neer die de grenzen van moraliteit opzoekt. Eerder regisseerde Vogt al Blind (2014) en schreef hij mee aan alle films van Joachiem Trier, waaronder The Worst Person In The World, waarvoor Trier en Vogt zelf een Oscarnominatie kreeg voor Beste Originele Scenario. Ook The Innocents heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de Fantastic Fest Jury Award voor Beste Regie en een European Film Award voor European Sound Designer.

 

Agenda

Donderdag 14 juli
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
117 min
Kijkwijzer
Acteurs
Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad
Land
Noorwegen
Jaar
2021
Regie
Eskil Vogt

Misschien vind je dit ook leuk

Dwelling in the Fuchun Mountains Dwelling in the Fuchun Mountains

Dwelling in the Fuchun Mountains

Premièredatum donderdag 7 juli
Piccolo Corpo Piccolo Corpo

Piccolo Corpo

Premièredatum donderdag 14 juli
Splendid Isolation Splendid Isolation

Splendid Isolation

Premièredatum donderdag 7 juli

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >