Raak mij aan! Touch me!

Mystiek meesterwerk van Chileense cult-filmmaker Alejandro Jodorowsky over spirituele verlichting. Grotesk, transgressief en hypnotiserend.

In dit mystieke meesterwerk speelt Jodorowsky zelf de rol van The Alchemist, een goeroe die een groep pelgrims, die elk een planeet in het zonnestelsel vertegenwoordigd, begeleidt op een magische zoektocht naar Lotus Island waar ze de Heilige Berg moeten beklimmen op zoek naar spirituele verlichting. Met The Holy Mountain tilde Jodorowsky zijn psychedelische, allegorische meesterschap naar een nieuw niveau.

Grotesk, transgressief en hypnotiserend, blijft deze met hulp van John Lennon en Yoko Ono tot stand gekomen klassieker een geestverruimende excursie naar de betekenis van aardse rijkdom en onsterfelijkheid en dient de film nog altijd als een counter-culture invloed op artiesten zo divers als Peter Gabriel, Erykah Badu en Marina Abramovic, maar ook op filmmakers zoals David Lynch en Nicolas Winding Refn.

Met behulp van het originele 35mm negatief werd deze 4K-restauratie hersteld in de oorspronkelijke beeldverhouding, met verbeterde, originele surround-sound audio, en kwam tot stand onder toezicht van Jodorowsky zelf om de 50ste verjaardag en de definitieve presentatie van zijn legendarische magnum opus te vieren.

Let op: Deze film is Engels ondertiteld.

 

Agenda

Woensdag 29 maart
21:40 tot 23:44
Camera 2
€ 11,50
Zaterdag 1 april
21:40 tot 23:44
Camera 3 Deluxe
€ 14,50
Dinsdag 4 april
21:20 tot 23:24
Camera 3 Deluxe
€ 14,50
Taal
Spaans, Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
114 min
Kijkwijzer
Acteurs
Alejandro Jodorowsky, Zamira Saunders, Horacio Salinas
Land
Mexico
Jaar
1973
Regie
Alejandro Jodorowsky

Misschien vind je dit ook leuk

Dicht bij Vermeer Dicht bij Vermeer

Dicht bij Vermeer

woensdag 29 maart 14:00 tot 15:29
Tár Tár

Tár

dinsdag 28 maart 20:55 tot 23:43

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >