Raak mij aan! Touch me!

Of het nu zijn laatste film is of niet, Miyazaki's nieuwste is niks minder dan een grootmeesterlijke tekening van alles wat de filmmaker beweegt.

Een semi-autobiografische fantasie die het leven, de dood en creatie verkent.

Mahito, een jongen die de dood van zijn moeder probeert te verwerken, stapt in een wereld die bewoond wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante. Het semi-autobiografische fantasierijke epos The Boy and the Heron is Hayao Miyazaki’s eerste film sinds het Oscargenomineerde The Wind Rises en is opnieuw een autobiografisch geïnspireerd eerbetoon aan vriendschap.

Meer animatiefilms in het Forum?

Zet de 23 t/m 26 mei 2024 alvast in je agenda: dan vindt het Forum's eigen filmfestival Framed plaats. Framed is een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Op de hoogte blijven van alle informatie rondom Framed? Schrijf je in voor de filmnieuwsbrief.

This film will be screened with English subtitles. Look for the “English subtitles”-tag!

We screen international movies with English subtitles every Wednesday and Sunday night. Look for the “English subtitles”-tag in the screening schedule.

Agenda

Zondag 10 maart
19:50 tot 22:04
Oscar Sunday, English subtitles
Rabo Studio
€ 12,00
Taal
Japans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
124 min
Kijkwijzer
Acteurs
Soma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura
Land
Japan
Jaar
2023
Regie
Hayao Miyazaki

Misschien vind je dit ook leuk

Robot Dreams Robot Dreams

Robot Dreams

wo 6 mrt van 14:40 tot 16:33

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >