Raak mij aan! Touch me!

Guerrilla uit het hart van Amsterdam is een van de bekendste computerspelontwikkelaars van Europa, met ruim 350 werknemers uit 25 landen, waaronder Lead Concept-artist Roland IJzermans.

Aan het einde van zijn opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft studeert hij af bij Guerrilla. Zijn intrede als concept artist bij Guerrilla, 20 jaar geleden blijkt een schot in de roos! Met een groeiend team concept-artists ontwerpt hij de verschillende werelden van de Killzone serie voor Sony’s PlayStation. Sinds 2014 geeft hij mede vorm aan de werelden van het succesvolle Horizon Zero Dawn én natuurlijk aan die van Horizon Forbidden West

Host Rutger Middendorp gaat met hem in gesprek over de studio, over het internationale succes van Horizon Zero Dawn, de recente release van Horizon Forbidden West en duikt met hem in het ontwerpproces. Want hoe begint zoiets en wat komt kijken bij het ontwerpen van hele nieuwe werelden? 

Over Tech Stage

Tech Stage is een terugkerend programma dat eens per kwartaal duikt in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie of innovatie. We zoomen met ervaren en deskundige gasten in op een onderwerp dat al sluimert in ieders leven, waarvan je echt vindt dat je meer zou moeten weten, of zo baanbrekend dat we het niet mogen missen.

Game On

Deze avond is onderdeel van het programma rond Game On, de uiterst speelbare expositie over 50 jaar videogames die nu in het Forum te bezoeken is.

Bekijk alle programma rond Game On

Over Roland IJzermans

Roland IJzermans is Lead Concept artist bij Guerrilla, waar hij sinds 2002 werkzaam is. Gedurende die tijd heeft hij ook deeltijd mee ontwikkeld aan een onafhankelijke titel ‘ibb en obb’ [2013]. Bij Guerrilla heeft Roland gewerkt aan de Killzone serie, Horizon Zero Dawn en de afgelopen vier jaar aan Horizon Forbidden West.

Over Roland IJzermans

Over Rutger Middendorp

Rutger Middendorp is freelance ideeënman en verhalenmaker. Hij werkt onder andere als blogger voor Bright (RTL), en het Financieel Dagblad (FD). Daarnaast is hij coach en doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Over Rutger Middendorp

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Tech Stage: We Are Guerrilla.