Raak mij aan! Touch me!

Huib Modderkolk (Volkskrant en auteur van ‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’) over de gevaren van cyberwarfare.

 Is onze digitale veiligheid ‘under attack’?

Onze cyberveiligheid staat onder druk. We zijn steeds afhankelijker van digitale structuren en -processen die ons leven reguleren. Dat maakt ons kwetsbaar voor criminelen, hackers en terroristen. Hoe kwetsbaar zijn we precies? Kunnen we onszelf goed voorbereiden of verdedigen op dit soort aanvallen? Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist bij de Volkskrant en auteur van het boek ''Het is oorlog, maar niemand die het ziet' vertelt er alles over (ovb). De avond wordt gehost  door vaste Tech Stage-man Rutger Middendorp.

Over Tech Stage

Het Forum gaat over de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. We staan stil bij ontwikkelingen die vroeg of laat impact hebben op onze levens. Een van de programma’s waarmee we dit doen is Tech Stage, een thema-avond voor iedereen die geïnteresseerd is in actuele technologische thema's, ontwikkelingen en trends. Iedere avond is weer anders, maar het is altijd informatief, speels en met ruimte voor vragen en interactie.  Te gast zijn interessante sprekers en ervaringsdeskundigen, die ons alles kunnen vertellen over de onderwerpen waar we bij stil staan. Tech Stage wordt zo’n vier keer per jaar georganiseerd.

Onderdeel van ‘In Internet We Trust’

We zijn bijna 24/7 verbonden met het internet, ons digitale leven is steeds meer verweven met ons ‘echte’ leven. De digitale apparaten en structuren waarmee we onszelf omringen brengen veel voordelen en gemak. Maar het maakt ons ook kwetsbaarder. Onze privacy maar ook onze veiligheid zijn in het geding, op individueel niveau maar ook op groter, maatschappelijk en economisch niveau. 
Het 25-jarig bestaan van de domeinnaam Google.com (15 september), de ‘internationale maand van de cyber security’ (oktober), de ‘week van de mediawijsheid’ (5 t/m12 november) en de nationale ‘Check je wachtwoordendag’ (op 24 november) zijn voor Forum Groningen aanleiding om onder de titel In Internet We Trust dit najaar een aantal activiteiten rond dit thema te organiseren voor een breed publiek.

Hele programma In Internet We Trust

Agenda

Dinsdag 15 november
20:00 tot 21:30
Met Forumpaskorting
Rabo Studio
€ 10,00

Over Huib Modderkolk

Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant, gespecialiseerd in inlichtingendiensten, privacy en de digitale wereld. In talkshows vertelt hij op verhelderende wijze over deze zaken. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018 en 2020). Zijn boek 'Het is oorlog maar niemand die het ziet' stond op de shortlist voor de PrinsjesBoekenPrijs en voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek van 2019.

Foto: Ruud Pos

Over Huib Modderkolk

Over Rutger Middendorp

Rutger Middendorp is freelance ideeënman en verhalenmaker. Hij werkt onder andere als blogger voor Bright (RTL), en het Financieel Dagblad (FD). Daarnaast is hij coach en doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Rutger maakt deel uit van de redactie en is de vaste host van Tech Stage. 

Over Rutger Middendorp

Misschien vind je dit ook leuk

Privacy café Privacy café

Privacy café

vrijdag 4 november 14:30 tot 17:00
The Lookout - Dries Depoorter The Lookout - Dries Depoorter

The Lookout - Dries Depoorter

vrijdag 4 november 09:00 tot 20:00