De niet al te succesvolle zwarte telemarketeer Cassius Green schopt het onverklaarbaar tot de top van het bedrijf, dat in handen blijkt van een onmenselijk-optimistische, witte cocaïneverslaafde CEO.

Als Cassius, een dolende thirtysomething, een verborgen magische kracht in zichzelf ontdekt en uitgroeit tot de succesvolste verkoper van de cubiclevloer, belandt hij in een nieuwe werkelijkheid. Hij mag meedoen met de big boys op de bovenste verdieping, waar de CEO en zijn staf sluwe producten bedenken om aan de man te brengen. Een daarvan is deelname aan Worry Free, een programma dat permanente zorgeloosheid belooft; wie tekent voor Worry Free krijgt een leven lang gratis voedsel en behuizing in ruil voor permanente dienstbaarheid.

Cassius’ razendsnelle opkomst brengt hem in problemen met zijn vriendin Detroit, een activistische zwarte kunstenaar, en zijn collega’s die een staking voorbereiden.

Gekker en chaotischer dan Michel Gondry, futuristischer dan Spike Lee maar even bijtend als diens beste sociale satires: met zijn speelfilmdebuut Sorry to Bother You zet filmmaker, rapper, kunstenaar en activist Boots Riley de logica op z’n kop. De film ging in première op het Sundance Film Festival in 2018 en werd lovend ontvangen.

Agenda

Woensdag 28 augustus
21:30 tot 23:32
Zaal 3
€ 10,50
Taal
Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
112 min
Kijkwijzer
Regie
Boots Riley

Previously unreleased

Films die wel goed scoorden op internationale festivals, maar nooit de Nederlandse bioscopen bereikten - tot nu!

Previously unreleased

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on