Raak mij aan! Touch me!

Rauw drama van Sacha Polak (Dirty God) over een jonge verpleegster uit Londen die tijdens een verblijf aan de Britse kust eindelijk in staat is een jeugdtrauma onder ogen te zien.

Het is inmiddels vijftien jaar geleden, maar de 23-jarige verpleegster Franky wordt nog altijd achtervolgd door die ene noodlottige nacht, waarin ze ernstig gewond raakte bij een brand. De brand heeft zijn sporen nagelaten op meer dan alleen haar lichaam. Nog altijd loopt ze rond met talloze vragen over de brand en probeert ze de verantwoordelijken voor de rechter te krijgen.

Franky werkt nu als verpleegster in het ziekenhuis waar destijds haar leven werd gered. Ze is een welkome verschijning in elke kamer en vindt de juiste woorden voor elke patiënt, inclusief de onstuimige Florence. De twee worden verliefd en samen ontvluchten ze Londen. Maar het verleden laat haar niet met rust, en het duurt niet lang voordat er barsten ontstaan in haar relatie met Florence.
 
Voor Silver Haze werkte Sacha Polak opnieuw samen met Vicky Knight, een niet-professionele actrice die bekend werd door Polaks vorige film Dirty God. Het scenario is deels gebaseerd op het leven van Knight, die als achtjarig meisje ernstig letsel opliep bij een brand. De film werd geselecteerd voor de Berlinale, het filmfestival van Berlijn. 
 
 
 
"Steeds trekt Vicky Knight de kijker naar zich toe"
de Volkskrant 14095
" Sympathiek en levensecht, maar ook onevenwichtig"
VPRO Cinema 14094
"De meer impressionistische momenten zijn het sterkst"
Trouw 14093

Agenda

Dinsdag 28 maart
14:45 tot 16:35
Laatste voorstelling
Rabo Studio
€ 11,50
Taal
Nederlands gesproken
Duur
100 min
Kijkwijzer
Acteurs
Vicky Knight, Archie Brigden, Esmé Creed-Miles, Angela Bruce, Charlotte Knight
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Sacha Polak

Misschien vind je dit ook leuk

EO EO

EO

dinsdag 28 maart 18:00 tot 19:38
Saint Omer Saint Omer

Saint Omer

maandag 27 maart 16:00 tot 18:12
Tár Tár

Tár

maandag 27 maart 15:30 tot 18:18

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >