Raak mij aan! Touch me!

Regisseur Kristoffer Borgli serveert een heerlijk irritant personage dat misschien wel ├ęcht Joachim Triers filmtitel "the worst person in the world" belichaamt. 

Achter het narcisme, de tragikomische situaties en de vleugjes body horror schuilt een eenzame jonge vrouw die bezeten is door het beeld dat mensen van haar hebben.

"Narcisten zijn degenen die het maken", merkt Signe (Kristine Kujath Thorp, bekend van haar doorbraakrol in Ninjababy) fijntjes op in Kristoffer Borgli's groteske, bijtende komedie over een zelfdestructieve jonge vrouw die een megalomaan verlangen heeft naar aandacht. Signe is het soort persoon die een notenallergie (en een dramatische reactie) faket om medelijden op te wekken. Haar zelfingenomen vriend, een kleptomaan-kunstenaar, is niet veel beter en zodoende zijn de twee perfect (en toxisch) voor elkaar.

Goed wetende dat ze een agressieve huidreactie mag verwachten, slikt Signe een illegaal medicijn. Alles om het middelpunt van het gesprek en zorg te zijn. Sick of Myself is een even hilarische als onthutsende kijk op iemand die alles doet om zich gezien te voelen. Met geslepen messen presenteert de Noorse filmmaker een verrassende, oncomfortabele satire.

Agenda

Dinsdag 28 maart
19:00 tot 20:45
Voorpremière
Camera 1
€ 11,50
Donderdag 6 april
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
95 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther
Land
Noorwegen,Zweden
Jaar
2022
Regie
Kristoffer Borgli

Misschien vind je dit ook leuk

Aftersun Aftersun

Aftersun

maandag 27 maart 19:10 tot 21:02
Silver Haze Silver Haze

Silver Haze

dinsdag 28 maart 14:45 tot 16:35
Toen Ik Je Zag Toen Ik Je Zag

Toen Ik Je Zag

maandag 27 maart 15:45 tot 17:53

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >